[PR] Samsung lanceert Galaxy SmartTag+


Dit is een persbericht van Samsung

Schiphol, 12 april 2021 – Samsung kondigt de Galaxy SmartTag+ aan. Deze opvolger van de Galaxy SmartTag is uitgerust met zowel Bluetooth Low Energy (BLE) en ultrawideband (UWB) en geeft extreem nauwkeurig aan waar je spullen zich bevinden. De tool zet augmented reality (AR) in, waarmee je op de camera van je smartphone snel en eenvoudig kunt zien waar je moet zoeken. Je wordt als het ware visueel genavigeerd.

Snel je spullen terugvinden
Van je rugzak tot je sleutels, de Galaxy SmartTag+ kun je overal aan vastmaken. Met de SmartThings Find service op je Galaxy-apparaat vind je de zoekgeraakte spullen vervolgens in een handomdraai terug.

Zien waar je spullen zijn met de AR Finder-techniek
Omdat de Galaxy SmartTag+ beschikt over zowel BLE als UWB, kun je met AR je spullen terugvinden. De AR Finder laat je op een simpel en overzichtelijk interface op je smartphone met UWB-ondersteuning, zoals de Galaxy S21+ en S21 Ultra, zien waar je moet zoeken. De functie wijst je letterlijk de weg. Je kunt de Galaxy SmartTag+ zo instellen dat die geluid maakt als je dichterbij komt, zelfs als hij bijvoorbeeld tussen de kussens van de bank is gegleden.

“De toevoeging van UWB is een ware gamechanger, die het mogelijk maakt om met grote precisie te bepalen waar iets zich bevindt,” zegt Gerben van Waltmeijer, Marketing Manager Mobile bij Samsung Nederland. “Dat is reden dat we de toepassing uitbreiden over het hele Galaxy-ecosysteem. De SmartTag+ bewijst waar we als Samsung voor staan: met slimme oplossingen het leven van alledag makkelijker maken.”

Exact vaststellen waar je tag is, zelfs als het ver weg is
Galaxy SmartTag+ werkt samen met SmartThings Find. Dankzij de krachtige combinatie kun je je zoekgeraakte spullen op een kaart terugvinden, óók als je zelf heel ergens anders bent. BLE-connectiviteit en de kracht van het Galaxy-netwerk zijn het geheim achter deze functie.

Je kunt ervoor kiezen om via de SmartThings-app en je Galaxy-smartphone of -tablet ook anderen te helpen om hun verloren tags of devices terug te vinden. Zodra je je tag in SmartThings Find opgeeft als ‘missing’ gaat die informatie naar de SmartThings-server. Andere aangesloten Galaxy-devices helpen met zoeken en je krijgt een notificatie zodra je verloren item gevonden is.

Alle data in SmartThings Find is versleuteld en beschermd, daardoor weet jij als enige waar de tag zich bevindt.

Smart devices op afstand bedienen
Galaxy SmartTag+ en SmartTag zijn tot meer in staat dan het opsporen van je persoonlijke bezittingen alleen. Vergeten om je bedlampje uit te doen, terwijl je net de straat uitrijdt? Je hoeft niet terug naar huis, want via de SmartTag+ of SmartTag kun je ook op afstand het licht uitdoen. Zo zijn er tal van aanvullende functies. Op de SmartThings-app stel je die tag-functies in die jij prettig vindt.

Galaxy SmartTag+ komt eind april 2021 beschikbaar in de kleuren Denim Blue en Black voor een adviesprijs van € 39,99. Medio mei 2021 komt een 2-pack met beide kleuren beschikbaar. De adviesprijs hiervan bedraagt € 64,99.

Galaxy SmartTag+ werkt in combinatie met SmartThings Find, de service die je in de SmartThings-app vindt.



Bronnen: Samsung (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.