[PR] Samsung onthult line-up 2021 Odyssey Gaming monitoren


Dit artikel is een persbericht van Samsung

Schiphol, juni 2021 – Vanaf vandaag is de uitgebreide 2021 line-up van Samsung Odyssey monitoren wereldwijd verkrijgbaar. Zo krijgen gamers van alle niveaus toegang tot de beste beeldkwaliteit en futuristisch design.

Na de lancering van de curved gaming monitor in 2020 biedt Samsung nu verschillende Odyssey monitoren met flat-screen ontwerp aan in maten tussen 24 en 28 inch. De nieuwe line-up levert hyperrealistische beeldkwaliteit, hogere responsniveaus, uitstekende ergonomie en een intuïtieve gebruikservaring. Door middel van de nieuwste features genieten gamers van natuurgetrouwe kleuren, uiterste nauwkeurigheid en vlugge reactiesnelheden op hun PC en console.

Waar de game-industrie wereldwijd groeit, groeit Samsung Odyssey snel uit tot de eerste keuze voor gamers die op zoek zijn naar de beste beeldkwaliteit en prestaties. De uitgebreide line-up helpt gamers de juiste monitor te kiezen bij hun wensen en speelstijl.

“Door het delen van ervaringen worden gamers over de hele wereld met elkaar verbonden”, zegt Evert Van Camp, Display Director van Samsung Benelux. “Met onze Odyssey gaming monitoren verrijken we die experience op alle niveaus: van de beginnende gamer tot aan de doorgewinterde toernooi-winnaar.”

De nieuwe toevoegingen aan de line-up van Samsung Odyssey gaming monitoren zijn:
Odyssey G7 28 inch (Model: G70A) – De Odyssey G7 combineert betoverende beelden met next-gen prestaties. Het Ultra High Definition (UHD)-paneel met een brede kijkhoek van 178 graden en HDR400 produceert ongelooflijke kleuren. Hierdoor is er meer contrast, dieper zwart en helderder wit voor spectaculaire diepte en levensechte details. Met een verversingssnelheid van 144 Hz op een toonaangevende 4K-monitor en een lage responstijd van 1 ms[1] in combinatie met NVIDIA® G-SYNC® en AMD FreeSync Premium Pro, krijgen gamers levensechte nauwkeurigheid. Dankzij HDMI 2.1 levert de Odyssey de maximale resolutie en verversingsfrequenties niet alleen voor de pc, maar ook voor next-gen consoles die 4K 120Hz ondersteunen. Het kenmerkende CoreSync-ontwerp van de G7 brengt de kleuren van games buiten het scherm en in de echte omgeving van gamers voor een game-ervaring waar je middenin zit.

Odyssey G5 27 inch (model: G50A) – De Odyssey G5 is perfect voor gamers die hun games naar een hoger niveau willen tillen, zowel op de pc als op gameconsoles van de nieuwste generatie. Het is de eerste Odyssey met een Quad High Definition (QHD)-paneel met een verversingssnelheid van 165 Hz en een responstijd van 1 ms[2]. HDR10 zorgt voor verbluffende graphics die je alles laten zien. Ook de G5 is G-SYNC-compatibel en heeft AMD FreeSync Premium die de prestaties naar een hoger niveau tillen. Met een in hoogte verstelbare standaard kunnen gamers hun monitor kantelen en draaien om een volledig ergonomische opstelling te creëren waar urenlang comfortabel op kan worden gespeeld.

Odyssey G3 27 inch en 24 inch (Model: G30A) – De Odyssey G3 is ideaal voor alle gamers die op zoek zijn naar een toegankelijke manier om hun game-ervaring te verbeteren. Met een snelle verversingssnelheid van 144 Hz en een responstijd van 1 ms (MPRT)[3] veranderen pixels met een bijna onmiddellijke respons. AMD FreeSync Premium zorgt voor een ononderbroken ervaring, waardoor gamers gamen zoals de makers het bedoeld hebben. De G3 is voorzien van een in hoogte verstelbare standaard.
Ook bevatten de Samsung G70A en G50A Odyssey gaming monitoren tal van intuïtieve mogelijkheden voor multitasking. Of je nu gamet of geniet van contentcreatie: elke monitor beschikt over meerdere beheertools voor multitasking. Gebruikers kunnen moeiteloos tegelijk gamen, kijken en chatten met Picture-by-Picture (PBP). Ook kunnen ze een virtueel tweede scherm maken met Picture-in-Picture (PIP) met flexibele aanpassingsmogelijkheden. Met Easy Setting Box kunnen gamers meerdere schermen op één monitor beheren voor een optimale vensterplaatsing om beter te kunnen multitasken. Gamers hoeven dan niet langer te kiezen tussen het bekijken van hun favoriete streamer of het spelen van hun game.

Met Auto Source Switch+ kunnen gamers bovendien sneller bij hun content zijn, zonder te bladeren door meerdere ingangen. Zet je pc of console aan en de monitor herkent onmiddellijk de actieve invoer en schakelt daarnaar over.

De uitgebreide 2021 line-up van Samsung Odyssey monitoren is vanaf juli verkrijgbaar. De verkoopadviesprijs voor de G70A is € 799,-, voor de G50A € 499,-. Voor de G30A bedragen de verkoopadviesprijzen € 239,- (24 inch) en € 279,- (27 inch).Bronnen: Samsung

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.