[PR] Samsungs 980 NVMe SSD combineert snelheid met betaalbaarheid


Dit is een persbericht van Samsung

Samsung kondigt vandaag met de 980 NVMe SSD zijn eerste consumentendrive zonder DRAM aan. Van dagelijkse PC-gebruikers tot hardcore gamers en IT-professionals, iedereen kan vanaf nu genieten van stabiele en betrouwbare topprestaties.

“Door tal van hardware- en software-innovaties biedt de nieuwe 980 SSD uitzonderlijke NVMe prestaties tegen een betaalbare prijs ” zegt Roderick Niehorster, Marketing Manager Memory Business van Samsung Benelux. “De 980 SSD levert een buitengewone mix van snelheid, energie-efficiëntie en betrouwbaarheid”.

Voorheen waren de prestaties bij SSD’s zonder een DRAM-cache minder goed. De Host Memory Buffer (HMB) in de 980 verhelpt dat, want het verbindt de drive direct met de DRAM van de host processor. In combinatie met de zesde generatie V-NAND en geoptimaliseerde controller en firmware zorgt de HMB-technologie dat de 980 SSD een NVMe performance neerzet tot zesmaal de snelheid van SATA SSD’s. Sequentiële lees- en schrijfsnelheden zijn respectievelijk 3.500 en 3.000 MB/s, terwijl willekeurige lees- en schrijfsnelheden oplopen tot respectievelijk 500K IOPS en 480K IOPS.

De geüpgradede Intelligent TurboWrite 2.0 is verantwoordelijk voor aanzienlijk hogere aanhoudende prestaties dan het voorgaande model. Het geheim is een veel grotere bufferopslag in de drive.

De aan Samsungs Magician 6.3 software toegevoegde nieuwe ‘Full Power Mode’ is een uitkomst, zeker als je met extreme grote bestanden werkt of graag games speelt. Zo kan de drive namelijk continu op zijn top draaien zonder te haperen.

Ook hoef je je geen zorgen te maken dat de drive oververhit raakt. Met de Dynamic Thermal Guard technologie, die werkt met nikkelcoatingen en warmteverspreiders, ben je zelfs bij langdurig gebruik verzekerd van stabiele en betrouwbare prestaties.

Verder is ook het stroomverbruik verbeterd, de SSD gebruikt tot 56% minder stroom in vergelijking met de 970 EVO.

De Samsung 980 SSD is vanaf 9 maart beschikbaar voor verkoopadviesprijzen van € 59,99 (250 GB), € 79,99 (500 GB) en € 149,99 (1 TB).Bronnen: Samsung

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.