[PR] SCUF Gaming lanceert de eerste draadloze prestatiecontroller ontworpen voor Xbox Series X|S


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van SCUF Gaming

ATLANTA, GA, augustus 2021 – SCUF Gaming, een leider in het ontwerp en de productie van hoogwaardige gamingcontrollers, introduceert vandaag de Designed for Xbox SCUF Instinct en Instinct Pro, speciaal gemaakt voor de Xbox Series X|S.

SCUF Instinct bevat alle innovatieve functies die gamers van SCUF verwachten – inclusief het gepatenteerde paddle-controlesysteem dat ertoe heeft bijgedragen dat SCUF-controllers de beste keuze zijn voor concurrerende spelers overal – met een geëvolueerd controllerontwerp om de prestaties voor Xbox-fans te verbeteren. Zowel Instinct als Instinct Pro bevatten vier ingebouwde back-control paddles, die kunnen worden geprogrammeerd om de ABXY-knoppen te repliceren. Hun verfijnde ergonomische vorm zorgt voor betere controle voor een breed scala aan handmaten, met miljoenen aanpassingsopties voor alle gamers, waaronder verwisselbare frontplaten, thumbsticks en D-pads.

SCUF Instinct Pro biedt bovendien nieuwe instelbare Instant Triggers, waardoor gamers met een druk op de knop kunnen kiezen tussen normale of directe actie. Instant Triggers elimineren de trekkertrekkracht en worden onmiddellijk geactiveerd met een beweging van één tik, vergelijkbaar met een muisklik – ideaal voor snelle schutters. Je kunt altijd terugschakelen naar normale triggers en klaar zijn om je favoriete racegame te spelen. Instinct Pro bevat ook High-Performance Grip.

“Met SCUF Instinct hebben gamers een nieuw voordeel bij het spelen op Xbox Series X|S. We hebben de manier waarop we SCUF-prestatiecontrollers leveren verfijnd, met een nieuwe vormfactor die een nog groter aantal gamers en handformaten zal aanspreken. Vier Embedded Back Paddles, Instant Triggers en een nieuw thumbstick-ontwerp vormen samen onze meest reactieve controller tot nu toe”, zegt Diego Nunez, SCUF Gaming Chief Marketing Officer. “Xbox-fans vormen de kern van de geschiedenis van SCUF en we zijn er trots op een controller te hebben gemaakt die zowel een eerbetoon is aan die erfenis als gamers uitrust voor spannende nieuwe games op de nieuwste consolegeneratie.”

De gamers van vandaag moeten niet bij één game, franchise of genre blijven. Daarom introduceert Instinct ingebouwde, opnieuw toewijsbare profielen die met een druk op de knop kunnen worden doorgeschakeld, eerst een SCUF. Paddle-profielen maken het gemakkelijk om controller-instellingen te verfijnen en ze op te slaan voor later voor verschillende games. Geen pauze in gameplay, remapping-tool of app vereist.

Instinct-controllers kunnen ook worden aangepast met miljoenen ontwerpcombinaties op de SCUF Gaming-website. Kies uit een breed scala aan frontplaten, thumbstick-variaties en trimkleuren die passen bij elke opstelling of persoonlijke stijl. Elk detail en elke functie van Instinct is zorgvuldig ontworpen en ontwikkeld voor een onverslaanbare game-ervaring die kan worden aangepast aan elke speelstijl.

Een volledige lijst met SCUF Instinct- en Instinct Pro-functies omvat:
– Met Profile Switch kun je drie hertoewijzingsconfiguraties voor verschillende games opslaan
– Draadloze connectiviteit om comfortabel op afstand te spelen, nu met verbeterde dynamische latentie-invoer
– Een optionele bedrade verbinding voor spelen met een lagere latentie vanaf uw bank met een USB Type-C-kabel van 2 m
– Verwisselbare koepelvormige, holle, korte en lange thumbsticks voor de perfecte pasvorm
– Verbeterd thumbstick-ontwerp en materiaal voor meer grip en duurzaamheid
– Afneembare frontplaat maakt het gemakkelijk om van ontwerp en thumbsticks te wisselen
– Nieuwe Share-knop voor gamers om met vrienden te pronken met hun beste clips
– Zelfsmerende ringen zorgen ervoor dat thumbsticks soepel over de voorplaat glijden
– Demp elke headset die op je controller is aangesloten met een druk op de knop
– Instant Triggers worden geactiveerd als een muisklik voor snellere opnamen (alleen Instinct Pro)
– Krachtige grip met een comfortabel, antislipgevoel voor langere gamesessies (alleen Instinct Pro)

Prijzen en beschikbaarheid
Compatibel met de Xbox Series X|S, Xbox One, Windows 10-pc’s en mobiele apparaten, SCUF Instinct begint bij $ 169,99 en Instinct Pro begint bij $ 199,99. Europrijzen zijn nog niet bekend gemaakt.Bronnen: SCUF Gaming

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.