[PR] Seagate verlegt de grenzen van prestaties met de FireCuda 530 PCIe Gen4 NVMe SSD


FREMONT, CA, VS – 23 juni 2021 — Seagate Technology heeft recent zijn nieuwste SSD voor pc-gaming, de FireCuda™ 530, geïntroduceerd op SG21, het allereerste virtuele gamingevenement van het bedrijf. De nieuwe solid-state-schijf biedt gamers de nieuwste PCIe Gen4 NVMe SSD-technologie en de snelste prestaties uit de Seagate-serie opslagproducten voor pc-gaming, om hun pc-prestaties te verbeteren met meer snelheid, meer uithoudingsvermogen en meer capaciteit.

De FireCuda 530 levert sequentiële leessnelheden tot 7300 MB/s en katalyseert het PCIe Gen4-vermogen met overdrachtssnelheden die tot twee keer sneller zijn dan die van PCIe Gen3 SSD’s en 12 keer sneller dan die van SATA-gebaseerde SSD’s. De SSD is uitgerust met een door Seagate gevalideerde E18-controller en de nieuwste 3D TLC NAND om de voordeligste topsnelheid en hoge duurzaamheid te bieden voor pc-gaming. Seagate biedt ook een optionele minimalistische heatsink, die speciaal is ontworpen door EKWB en koelribben inruilt voor een massiever, hoogwaardig aluminium blok met fijne textuurafwerking, dat de koeling maximaliseert.

“Dit is Seagate’s snelste en krachtigste gaming-SSD en we gooien ‘m in de strijd op ons allereerste virtuele gamingevenement om onze plek te veroveren”, zei Jeff Fochtman, Senior Vice President of Marketing van Seagate Technology. “Van de FireCuda 530, tot onze line-up van partners en gasten op SG21, we zijn klaar om grenzen te verleggen.”

“Het was een hele uitdaging om een heatsink op maat te ontwerpen waarbij vorm en functie samengingen. Een product met een laag profiel voor builds met weinig ruimte, dat ook thermisch beheer bood, met behoud van het slanke ontwerp waar zowel de Seagate FireCuda-serie als EKWB om bekend staan”, zei Kat Silberstein, Chief Executive Officer, Amerikaanse regio, van EKWB. “De open geest van samenwerking tussen Seagate en EK is wat de FireCuda 530 in staat stelt om echt te schitteren.”

De FireCuda 530, die verkrijgbaar is in capaciteiten tot 4 TB, biedt een langdurig uithoudingsvermogen van 1,8 miljoen MTBF en tot 5100 TBW. Dat betekent dat gamers 5 jaar lang elke dag naar 70% van de schijfcapaciteit gegevens kunnen schrijven en wissen. De Seagate FireCuda 530 wordt geleverd met 3 jaar Rescue Data Recovery Services om gegevens te herstellen1 en een beperkte garantie van 5 jaar, zodat gamers erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens zijn veiliggesteld. De schijf wordt geleverd met de Seagate-software SeaTools™ en DiscWizard™, zodat gamers en pc-bouwers nieuwe schijven aan hun computer kunnen toevoegen en de status en prestaties van elke schijf kunnen volgen.

De Seagate FireCuda 530 is vanaf deze zomer verkrijgbaar voor een aanbevolen winkelprijs van $ 139,99 (500 GB), $ 239,99 (1 TB), $ 489,99 (2 TB) en $ 949,99 (4 TB). De FireCuda 530 met heatsink is verkrijgbaar voor een aanbevolen winkelprijs van $ 159,99 (500 GB), $ 259,99 (1 TB), $ 539,99 (2 TB) en $ 999,99 (4 TB).Bronnen: Seagate

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments