[PR] Sennheiser lanceert TeamConnect Intelligent Speaker voor Microsoft Teams Rooms


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sennheiser

Sennheiser kondigt een intelligente luidspreker aan die gecertificeerd is voor Microsoft Teams: de TeamConnect Intelligent Speaker. Met de TeamConnect Intelligent Speaker levert Sennheiser de oplossing om slimme, gefocuste en inclusieve meetings voor tot 10 personen te ondersteunen, ongeacht of de deelnemers op afstand aansluiten of zich in de ruimte bevinden. De oplossing omvat een omnidirectionele luidspreker die een straal van 3,5 m afdekt en zeven geïntegreerde beamforming-microfoons heeft om een ultieme geluidskwaliteit te leveren. Via deze intelligente speaker biedt Microsoft Teams in realtime een automatisch vergadertranscript aan waarbij de individuele sprekers bij naam worden geïdentificeerd, voor het geval ze hun stem hebben laten registreren. Dit zorgt voor een inclusieve vergaderervaring voor deelnemers vanop afstand en slechthorenden.

Intelligente oplossingen zoals de geïntegreerde Cortana-stemherkenningssoftware en automatische meetingnota’s maken een inclusieve meetingervaring mogelijk voor deelnemers die zich op afstand bevinden of slechthorend zijn. Met verschillende montage-opties, lange kabels en diverse landspecifieke stekkeradapters biedt de TeamConnect Intelligent Speaker een makkelijke en flexibele installatie-ervaring.

Microsoft Teams Rooms combineert de virtuele werkruimte van Microsoft Teams met realistische vergaderruimtes die zijn voorzien van AV-apparatuur van door Microsoft gecertificeerde hardwarepartners.

Prijzen en beschikbaarheid
Sennheiser heeft nog geen precieze prijzen of beschikbaarheid genoemd voor de TeamConnect.Bronnen: Sennheiser

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.