[PR] Sennheisers AMBEO soundbar ondersteunt Sony 360 Reality Audio


Dit is een persbericht van Sennheiser

Amsterdam, 22 april 2021 – De bekroonde AMBEO Soundbar van Sennheiser garandeert een meeslepende klankervaring met diepe bassen die je moet horen om het te geloven. Naast de 3D-audioformaten Dolby Atmos, MPEG-H en DTS:X ondersteunt de soundbar nu ook 360 Reality Audio van Sony. Deze nieuwe muziekervaring steunt op de 360 Spatial Sound-technologie waarmee Sony afzonderlijke klanken als objecten in een sferisch geluidsveld plaatst. Van muziek die in 360 Reality Audio werd gecreëerd kan de luisteraar genieten via compatibele streamingdiensten.

360 Reality Audio is een nieuwe muziekervaring die steunt op de 360 Spatial Sound-technologie van Sony. Daarmee worden individuele geluiden zoals zang, een refrein, piano, gitaar, bas en zelfs een livepubliek als audio-objecten in een sferisch geluidsveld geplaatst. Kunstenaars en content creators krijgen dus een nieuwe manier om hun creativiteit te botvieren: ze kunnen de luisteraar volledig onderdompelen in het exacte ruimtelijke geluidsveld dat zij voor ogen hebben. Muziek die voor dit nieuwe formaat opgenomen werd, is heel handig af te spelen via compatibele streamingdiensten.

De nieuwste firmware-update biedt klanten met een AMBEO Soundbar toegang tot 360 Reality Audio-content via Google Chromecast. Zo kunnen ze muziek in 3D streamen zonder extra apparatuur. Momenteel biedt streamingprovider voor livemuziek nugs.net al 360 Reality Audio via Chromecast en naar verwachting komen daar nog meer services en content bij.

“We zijn heel blij dat onze AMBEO Soundbar, met zijn onvoorstelbaar meeslepende 3D-sound, nu ook 360 Reality Audio van Sony ondersteunt”, vertelt Maximilian Voigt, Product Manager bij Sennheiser. “Om muziek te streamen en te genieten van een verbluffend ruimtelijk geluid hoeven onze klanten nu slechts de nieuwste firmware-update te downloaden. Ze hebben zelfs geen extra apparatuur nodig: handiger kan niet.”

De bekroonde AMBEO Soundbar
De AMBEO Soundbar van Sennheiser produceert in elke huiskamer een perfect 5.1.4-geluid op maat met een krachtige basklank, zonder bijkomende luidsprekers of een externe subwoofer. Naast 360 Reality Audio, is hij compatibel met Dolby Atmos, MPEG-H en DTS:X. Dankzij zijn Upmix-technologie kan de AMBEO Soundbar ook stereo of 5.1-audio opwerken tot een 3D-klankervaring. Met vijf verschillende vooraf geselecteerde instellingen (film, muziek, sport, nieuws en neutraal) stem je hem af op uiteenlopende scenario’s en content en pas je niet alleen de frequenties, maar ook de kenmerken van het 3D-geluid precies aan. De Sennheiser Smart Control-app laat gebruikers dan weer geluidsinstellingen aanpassen via hun smartphone of tablet en bijvoorbeeld presets instellen, het geluid personaliseren met de equalizer en een van de drie verschillende AMBEO-modi kiezen.Bronnen: Sennheiser

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.