[PR] Sharkoon brengt de TG6M RGB behuizing uit


Dit artikel is een persbericht van Sharkoon

Pohlheim, 10 juni 2021 – Sharkoon Technologies is een internationale leverancier van hoogwaardige pc-componenten en randapparatuur. Met de TG6M RGB presenteert Sharkoon nu een variant van zijn populaire TG6 RGB ATX-behuizing. Met deze nieuwste toevoeging aan de serie “TG” pc-behuizingen is er bijzonder belang gehecht aan een sterke luchtstroom en is het geharde glas van het voorpaneel dus vervangen door een luchtdoorlatend gaasrooster. En deze keer hebben de fans cirkelvormige LED’s, waardoor de behuizing dichter bij het traditionele uiterlijk van eerdere modellen komt.

Sterke luchtstroom
Dankzij het frontpaneel met het gaasrooster streeft de TG6M RGB naar een continu optimale temperatuur, zelfs wanneer het systeem volledig in bedrijf is. Achter het frontpaneel zijn drie adresseerbare RGB LED-ventilatoren van 120 millimeter met rubberen contactpunten vooraf geïnstalleerd, zonder zichtbare schroeven en in een modulair kader. Een vierde ventilator van hetzelfde type zorgt ervoor dat de verwarmde lucht via de achterkant van de kast wordt afgevoerd. Als optie kunnen drie extra 120 millimeter of twee 140 millimeter ventilatoren worden geïnstalleerd in de bovenkant van de behuizing, die wordt beschermd door een stoffilter. Extra stoffilters aan de voorkant en aan de onderkant van de koffer moeten extra bescherming bieden tegen stof en vuil.

Optionele waterkoeling
Net als het vorige TG6-model heeft de TG6M RGB een volledig afneembare ventilatorlade. Indien gewenst vergemakkelijkt dit de installatie van een radiator achter het frontpaneel. Een radiator met een lengte tot 360 millimeter en een inbouwhoogte van 5,2 centimeter vindt hier plaats.

Ontworpen voor opvallende lichteffecten
De voorgeïnstalleerde ventilatoren van 120 millimeter moeten niet alleen zorgen voor een sterke luchtstroom, maar ook voor een levendige verlichting van de ingebouwde hardware. Het zijpaneel van gehard glas, dat onopvallend met duimschroeven aan de achterkant van de behuizing is bevestigd, vestigt de aandacht op de persoonlijk geconfigureerde hardware van de gebruiker. Om dit voor te bereiden, is er een vooraf geïnstalleerde RGB-controller, zoals gebruikelijk door Sharkoon in zijn pc-behuizingen. De controller maakt de aansluiting van maximaal acht LED-elementen mogelijk. Kleuren en effecten kunnen vervolgens vrij worden aangepast met behulp van de software van compatibele moederborden die een 5V-D-Coded-G- of 5V-D-G-pinout hebben. Voor moederborden zonder aansluiting voor adresseerbare LED’s is een handmatige besturingsoptie beschikbaar. Met de handbediening kunnen twintig lichteffecten worden doorgeschakeld met behulp van de resetknop. Het is ook mogelijk om de gehele verlichting uit te schakelen.

Opgeruimde ruimte voor componenten.
De TG6M RGB biedt net zoveel ruimte voor krachtige componenten als zijn voorganger: er is genoeg ruimte voor grafische kaarten met een lengte tot 40 cm en CPU-koelers met een hoogte tot 16,7 cm. Ook voedingen met een maximale lengte tot 20,5 cm zijn mogelijk. Er kunnen maximaal drie 3,5-inch of vier 2,5-inch gegevensopslagschijven in de behuizing worden geïnstalleerd: in een verplaatsbare HDD/SSD-kooi, of achter de moederbordlade of op de voedingstunnel. Er zijn ook verschillende kabeldoorvoeren in de moederbordlade om de bekabeling netjes te houden.

Prijs en beschikbaarheid.
De TG6M RGB is nu verkrijgbaar tegen de door de fabrikant voorgestelde prijs van 87,90 euro.Bronnen:

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments