[PR] Sharkoon kondigt de B2 en RUSH ER40 headsets aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sharkoon

Sharkoon Technologies, een internationale leverancier van hoogwaardige pc-componenten en randapparatuur, heeft zijn assortiment audioproducten uitgebreid met twee headsets, elk met een andere focus: de in het oog springende RUSH ER40 USB-headset met zijn 3D-effect RGB-verlichting is gericht op bij stijlbewuste gamers, terwijl de B2, in subtiel zwart, een goed figuur slaat met zijn modulaire kabels en afneembare microfoon. Hierdoor kan de B2 als pure hoofdtelefoon worden gebruikt, zowel voor thuis als voor op reis. Als het om geluid en comfort gaat, zijn beide headsets uitgerust met krachtige drivers van 50 millimeter en ademende stoffen oorkussens.

Volledig ontworpen voor gaming: RUSH ER40

Visueel en technisch sluit de ER40 volledig aan bij de rest van de populaire RUSH-serie en is daarom speciaal ontworpen voor gaming. Naast een ongecompliceerd en afgerond ontwerp gebruikt Sharkoon voor het eerst een RGB-verlichting die een schijnbaar ruimtelijk en dus opvallend effect heeft en die in twee verschillende modi kan worden bediend. Een verstelbare hoofdband en beweegbare oorschelpen zijn ontworpen om comfortabel te dragen, zelfs na uitgebreide gamesessies.

De headset is geïnstalleerd met stuurprogramma’s van 50 millimeter, die de gebruikelijke, krachtige audio moeten leveren die nodig is voor meeslepende gamesessies. De aansluiting via een 240 centimeter lange USB-kabel zorgt voor voldoende bewegingsvrijheid.

Stijlvol en hoogwaardig: B2

Als opvolger van de B1-headset vertrouwt de B2 ook op een stijlvol ontwerp, helemaal in het zwart. Door de afneembare microfoon is de B2 ook probleemloos als koptelefoon te gebruiken. En dankzij een kabel met een ideale lengte van 110 centimeter en TRRS-stekker kan hij zelfs handig op mobiele apparaten worden gebruikt. Verdere aansluitmogelijkheden met USB- en audiostekkers worden geboden door modulaire kabelsegmenten met een totale lengte van 250 centimeter.

Volgens de fabrikant is het zachte stoffen oppervlak van de ademende oorkussens speciaal ontworpen voor langdurig draagcomfort. Bovendien passen de beweegbare oorschelpen en de hoofdband, die in synthetisch leer is gebonden, zich aan de vorm van het hoofd aan. Er worden ook 50 millimeter drivers gebruikt voor de B2 om de juiste audio te leveren. Als de B2 via USB wordt bediend, biedt de inline-controller een hardware-equalizer met drie modi en de gebruikelijke aanpassingen zoals microfoondemping en volumeregeling.

Sharkoon Audiocentrum
De audio voor zowel de RUSH ER40 als de B2 kan worden aangepast met behulp van het downloadbare Sharkoon Audio Center. Naast algemene instellingen voor de headset-audio of voor de microfoon, kunnen profielen worden aangemaakt en kunnen verschillende effecten worden geselecteerd en toegevoegd. Bijzondere aandacht kan worden besteed aan de virtuele 7.1 surround sound en aan de 10-bands equalizer, waarmee gebruikers alle instellingen voor hun persoonlijke audiovoorkeuren kunnen maken.

Prijs en beschikbaarheid
De RUSH ER40 is nu verkrijgbaar tegen de door de fabrikant voorgestelde prijs van 31,90 euro. De B2 is nu ook beschikbaar, de adviesprijs van de fabrikant is 49,90 euro.Bronnen: Sharkoon

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.