[PR] Sharkoon kondigt Elite Shark CA300H aan


Dit is een persbericht van Sharkoon

Met de CA300H presenteert Sharkoon een nieuwe pc-behuizing in de premium ELITE SHARK-serie. Net als de andere behuizingen uit deze serie is deze stevige ATX-toren ontworpen voor het presenteren van hoogwaardige hardware van hoge kwaliteit, en met zijn royaal bemeten interieur biedt hij een breed scala aan installatie-opties.

Case met indrukwekkend ontwerp
Van buitenaf wil de behuizing indruk maken met een algehele uitstraling van stevigheid gecombineerd met elegantie. De zijpanelen zijn gemaakt van gehard glas, waardoor een optimaal zicht in het interieur van de behuizing mogelijk is. Het bovenpaneel van de CA300H is gemaakt van metaal, terwijl het frame van het voorpaneel is gemaakt van gepolijst aluminium. Het esthetische hoogtepunt van de behuizing wordt geleverd door het sierlijke geometrische patroon op het voorpaneel, dat wordt benadrukt door het licht van de adressable RGB LED-ventilatoren die erachter zijn geïnstalleerd. De leds van alle ventilatoren, het I/O-paneel en andere RGB-componenten zijn naar wens in te stellen via de aRGB-controller.

RGB verlicht I/O-paneel aan de zijkant van de behuizing
Naast het opvallende frontpaneel heeft de CA300H nog een bijzonder detail te bieden: het RGB-verlichte I/O-paneel is niet conventioneel boven op het frontpaneel geplaatst, maar bevindt zich aan de zijkant van de behuizing. Dit betekent dat de bedieningselementen en aansluitingen binnen handbereik zijn, zeker wanneer bijvoorbeeld de toren voor presentatie op het tafelblad wordt geplaatst. Naast de gebruikelijke aansluitingen voor audio en USB heeft de CA300H ook een USB Type-C poort.

Effectieve koelprestaties dankzij constante luchtstroom
Voor een continue luchtstroom zijn drie RGB LED-ventilatoren aan de voorkant en een RGB LED-ventilator aan de achterkant van de behuizing in de CA300H geïnstalleerd. Bovendien biedt het geopende bovenpaneel met zijn geperforeerde deksel voldoende ruimte voor het plaatsen van extra ventilatoren of een radiator. De drie voorgeïnstalleerde 120 mm RGB LED-ventilatoren aan de voorkant kunnen ook worden vervangen door grotere met een diameter van 140 millimeter. Optioneel kan een radiator tot 420 mm achter het voorpaneel worden geïnstalleerd, terwijl een radiator tot 360 mm onder het bovenpaneel kan worden geïnstalleerd.

Showcase voor high-end hardware
De twee zijpanelen van gehard glas van de CA300H zorgen voor een aantrekkelijke presentatie van de ingebouwde hardware. Aan de rechterkant van de kast is het onderste deel van het glaspaneel zwart getint. Hierdoor wordt de binnenkant van de stroomtoevoertunnel verborgen, zodat niets de algehele uitstraling afleidt. Toch kunnen SSD’s met RGB-elementen of HDD’s toch goed tot hun recht komen. Een scharnierend compartiment, waarin kabels kunnen worden opgeborgen en dus uit het zicht worden gehouden, zorgt voor een opgeruimd totaalbeeld.

Ruim interieur
Het interieur van de CA300H is royaal gedimensioneerd en voorzien van een doordachte indeling zodat er ook ruimte is voor complexe systemen. Grafische kaarten met een lengte tot 42,5 cm passen in de behuizing en net zo goed een 24 cm lange voeding of een 16,5 cm hoge CPU-koeler. Bovendien kunnen tot zeven 2,5″ SSD’s of maximaal vier 3,5″ harde schijven in de behuizing worden geïnstalleerd.

Prijs en beschikbaarheid
De ELITE SHARK CA300H is vanaf vandaag verkrijgbaar met een adviesprijs van 154,90 euro.Bronnen: Sharkoon

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.