[PR] Sharkoon toont de mechanische SKILLER SGK60-keyboard


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sharkoon

Pohlheim, oktober 2021 – Sharkoon Technologies, een internationale leverancier van hoogwaardige pc-componenten en randapparatuur, presenteert nu zijn nieuwste gamingtoetsenbord, de SKILLER SGK60. Dit is een toetsenbord met drie blokken met multimediatoetsen voor gemakkelijke bediening van video’s en muziek, en dat ook een macrotoets heeft om de overhand te houden in elk spel. De SGK60 wordt standaard geleverd met Kailh BOX switches, waarbij de gebruiker vrij kan kiezen uit drie schakelaartypes voor het toetsenbord. Daarnaast worden 14 bijzonder duurzame PBT-keycaps meegeleverd. Dankzij de dubbele injectietechnologie moeten deze langdurig en vrij van slijtage kunnen worden gebruikt. De randen van het toetsenbord zijn diamantgeslepen voor een algeheel elegant uiterlijk.

Kailh BOX-switches
Dankzij de hoogwaardige mechanische switches van Kailh is het toetsenbord vooral gunstig voor professionele gamers. De rode switches zijn de moeite waard voor gamers dankzij hun lineaire schakelkarakteristieken en de lage benodigde bedieningskracht. De bruine switches zijn door hun tactiele karakteristiek met een onhoorbare feedback geschikt voor zowel werk als gaming. Frequente schrijvers kunnen genieten van de witte switches, die hen het gevoel van een typemachine zouden moeten geven bij het gebruik van het toetsenbord.

Creatieve vrijheid via de software
De software voor het toetsenbord kan worden gedownload van de Sharkoon-website. Dit kan worden gebruikt om de verschillende verlichtingseffecten en kleurencombinaties voor de klaviertoetsen te produceren, evenals voor de Edge Light, de verlichting die zich langs de achterrand van de SGK60 bevindt. Er zijn vijftien effecten beschikbaar voor de toetsen en tien voor de Edge Light. De kleuren van de verlichtingseffecten kunnen naar wens worden aangepast. De software heeft ook een macromanager om macro’s op te nemen met in totaal tot 390 macroacties. De instellingen van de afzonderlijke acties kunnen naar wens worden gewijzigd.

Gemaakt voor duurzaamheid
De SGK60 wordt vooral gekenmerkt door zijn stabiele, duurzame Kailh-BOX-switches: ze hebben allemaal een operationele levenscyclus van ten minste 80 miljoen toetsaanslagen, terwijl de ontwerpvorm de switches beschermt tegen stof en vuil. Daarnaast worden 14 bijzonder duurzame PBT-keycaps meegeleverd. Dankzij de dubbele injectietechnologie moeten deze langdurig kunnen worden gebruikt zonder tekenen van slijtage te vertonen.

Prijs en beschikbaarheid
De Sharkoon SKILLER SGK60 is nu verkrijgbaar tegen de door de fabrikant voorgestelde prijs van 89,90 euro.Bronnen: Sharkoon

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments