[PR] SilentiumPC Gear presenteert drie nieuwe bureaus


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van SilentiumPC Gear

SPC Gear, het gaminglabel van de Europese fabrikant SilentiumPC, kondigt hun nieuwe trio van gespecialiseerde bureaus aan die zich gemakkelijk onderscheiden van de massa. De GD700 en de GD700E met elektrische hoogteverstelling zijn als eerste aan het portfolio toegevoegd. Beide versies van het bureau zijn duurzaam, ruim en zeer stabiel en bieden gebruikers uitgebreide kabelbeheermogelijkheden. Het brede en dikke tafelblad biedt plaats aan veel accessoires en randapparatuur, waaronder XXL-muismatten, full-size toetsenborden en zelfs meerdere monitoren. Handige rubberen doorvoertules helpen enorm bij het leggen van kabels, en dankzij de drie unieke uitsparingen aan de achterkant van het tafelblad kunnen gebruikers zelfs monitorarmen en eventuele extra kabels wegstoppen. Een ander kenmerk is een metalen koptelefoonhouder direct eronder, die aan de linker-, rechter- of zelfs de voor- of zijranden van de tafel kan worden geplaatst.

De derde toevoeging is de GD100 Onyx White, een witte versie van het populaire GD100-bureau. Het bureau is uitgerust met een aantal praktische oplossingen voor kabelbeheer: een metalen plank onder het voorgevormde tafelblad, een platte rubberen doorvoertule op het bureauoppervlak en extra doorvoertules in de poten voor kabelbeheer. Met deze functies kunnen gebruikers hun kabels op een niet-opdringerige en esthetische manier ordenen. De carbon afwerking van het tafelblad ziet er prachtig uit, is makkelijk schoon te maken en krasvast.

GD700E: Elektrische hoogteverstelling
Een uniek kenmerk van de GD700E is dat de hoogte wordt aangepast via een paneel met knoppen aan de voorkant van het bureau dat het elektrische liftmechanisme eronder bedient. Hierdoor kunnen gebruikers de hoogte van het bureau soepel en nauwkeurig wijzigen in een bereik van 73 tot 120 cm, waardoor zelfs de langste gebruikers staand kunnen werken wanneer ze maar willen. Met het bedieningspaneel kunnen gebruikers maximaal vier hoogte-instellingen opslaan, waardoor het veranderen van de hoogte van het bureau sneller en gemakkelijker dan ooit is.

Metalen stekkerdoos
Een ander kenmerk onder de tafel is een ruime metalen stekkerdoos. De plank heeft drie gaten waardoor stekkers van het netsnoer kunnen worden aangesloten. Dankzij deze plank zullen alle kabels die op de strip zijn aangesloten op één plek zitten en geen kostbare vloer- of bureauruimte in beslag nemen.

Uitsparingen
Aan de achterkant van het bureau bevinden zich drie uitsparingen van 5 cm. Hierdoor kunnen gebruikers monitorsteunen installeren zonder het bureau van de muur te hoeven halen of zelfs overgebleven kabels door te voeren. Dankzij de inkepingen kunnen monitorsteunen in drie verschillende posities worden geïnstalleerd: links, rechts of in het midden van het bureau. De GD700 en GD700E bureaus hebben ook een speciaal ontworpen brede uitsparing aan de voorzijde. De zacht geprofileerde rand maakt het gemakkelijker om je armen op het tafelblad te leggen en is bijna volledig onmerkbaar, zelfs tijdens uitgebreide werkvergaderingen of gamesessies.

Carbon en matte coating
Het driedelige blad van de GD700 en GD700E is afgewerkt met een duurzaam krasvast fineer. De twee buitenste delen zijn bedekt met een coating met koolstofpatroon, wat het bureau een felle, maar professionele uitstraling geeft. Het binnenste gedeelte is bedekt met een glad gestructureerd, even duurzaam mat fineer.

GD100 Onyx Wit: De Blikvanger
Het uiterlijk van een goed georganiseerde computerconfiguratie is net zo belangrijk als de functionaliteit ervan. Daarom is het ontwerp van de GD100 Onyx White gemodelleerd naar de zeldzame witte variant van het mineraal onyx. Het bureau is bedekt met witte, zilveren en grijze elementen, die ongelooflijk goed passen bij heldere of geheel witte opstellingen.

Ruim ontwerp
De GD100 Onyx White is ontworpen om optimaal gebruik te maken van de beperkte ruimte, waardoor deze zo kan worden opgesteld dat gebruikers niet worden beperkt tijdens intensief gamen, studeren of zelfs werksessies. In tegenstelling tot veelgebruikte plastic doorvoertules aan de zijkanten van bureaus, die voorkomen dat de computer op het bureau wordt geplaatst, heeft de GD100 zijn rubberen doorvoertule in het midden van het tafelblad. Deze oplossing zorgt ervoor dat een ATX-behuizing van volledige grootte samen met een grote muismat direct op het dikke tafelblad kan worden geplaatst.

Coating met koolstofpatroon
Het witte tafelblad is afgewerkt met een aantrekkelijke carbon patrooncoating, waardoor het bureau echt opvalt. Dit maakt het oppervlak beter bestand tegen krassen, terwijl de textuur ook de grip van de muismat vergroot.

Duurzaam en robuust frame
Het tafelblad is bevestigd aan twee stevige stalen poten met brede profielen die een hoge mate van stabiliteit en algehele sterkte bieden. Afneembare rubberen voetjes beschermen de vloer, zodat gebruikers het bureau waterpas kunnen zetten in geval van oneffenheden. Het duurzame houten tafelblad is ook verder versterkt met extra steunen.

Prijzen en beschikbaarheid
De GD700 (€279), GD700E (€369) en GD100 Onyx White (€215) zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.Bronnen: SilentiumPC Gear

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.