[PR] SilentiumPC presenteert de Fluctus 120 PWM-ventilator met Synergy Cooling


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van SilentiumPC

Warschau, Polen – SilentiumPC, de Europese fabrikant van CPU-koelers, Power Supply Units en pc-behuizingen, introduceert de nieuwe Fluctus 120 PWM axiale ventilator als een op zichzelf staand product voor de doe-het-zelfmarkt. De Fluctus 120 PWM ventilator is mede ontwikkeld met Synergy Cooling en kenmerkt zich door een hoge statische druk, een zeer goede luchtstroom en een uitstekende akoestiek. Het levert uitstekende prestaties op dichte waterkoelradiatoren en in gevallen die zijn uitgerust met stoffilters. Een vernieuwd, duurzaam vloeistofdynamisch lager (FDB) met 100.000 uur MTBF zorgt voor een lange levensduur, onderstreept door de 6-jarige fabrieksgarantie.

Uitstekende statische druk en prestaties
SilentiumPC Fluctus 120 PWM is uitgerust met een unieke 9-bladige rotor met gekartelde voorranden. Het zorgt voor een hoge statische druk, die nodig is voor het creëren van een goede luchtstroom door dichte radiatoren van alles-in-één waterkoelers. Gebruikers kunnen een temperatuurverlaging van 1 tot 3 °C verwachten in vergelijking met andere ventilatoren die gewoonlijk worden gecombineerd met AIO-vloeistofkoelers. Daarnaast wordt het totale geluidsniveau verlaagd. Dankzij het brede snelheidsregelbereik van 300 (±100) tot 1.800 (±10%) tpm maakt Fluctus 120 PWM een perfecte match voor zowel grotere (360 mm) als kleinere (240 mm, 120 mm) radiatoren, waarvoor meestal hogere ventilator snelheden.

Dankzij allround optimalisatie kan Fluctus 120 PWM ook een hoge luchtstroom creëren in minder beperkte toepassingen, zoals in gevallen met dichte stoffilters. In vergelijking met andere populaire oplossingen kan het vervangen van inlaatventilatoren door Fluctus 120 PWM de temperatuur van de videokaart en de CPU met 1 tot 4 °C verlagen, terwijl het geluidsniveau tot de helft wordt verminderd.

Psychoakoestische optimalisaties
Fluctus 120 PWM-ventilatoren bieden uitstekende akoestische prestaties dankzij technische verbeteringen die zijn ontwikkeld door Synergy Cooling. Gekartelde voorranden van de ventilatorbladen verminderen prominente toonruis, gemakkelijk waarneembaar over de akoestische achtergrond. Het vormt het hart van Synergy Cooling’s gepatenteerde psycho-akoestische optimalisatie en maakt Fluctus 120 PWM nog aangenamer voor het menselijk oor dan blijkt uit standaard geluidsniveaumetingen. Trillingsdempers over alle assen ingebouwd in het ventilatorframe verminderen het risico op trillingen in aangrenzende elementen zonder de compatibiliteit met standaard 120 mm ventilatorplaatsingen te verbreken.

Veelzijdige PWM-besturing
De snelheid van Fluctus 120 PWM-ventilatoren kan worden geregeld door het PWM-signaal in een breed bereik van 300 (±100) tot 1.800 (±10%) rpm, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende gebruiksscenario’s. Case fans, waterkoeling radiatoren en luchtkoelers hebben allemaal verschillende ventilatorsnelheden nodig om een ​​evenwicht te bereiken tussen prestatie en geluidsniveau. Fluctus 120 PWM is er klaar voor. Liefhebbers kunnen zelfs op maat gemaakte semi-passieve koelsystemen maken dankzij een ventilatorstopfunctie: Fluctus 120 PWM stopt automatisch wanneer het PWM-signaal onder de 5% duty cycle komt en start automatisch opnieuw wanneer het boven de 10% komt. De ventilator is uitgerust met een 4-pins voedingskabel met een ingebouwde splitter, zodat gebruikers een andere ventilator kunnen aansluiten op dezelfde stroom- en snelheidsregelbron. Meegeleverde kabelverlenging van 40 cm zorgt voor installatieflexibiliteit, zelfs in omvangrijke gevallen.

De nieuwe Fluctus 120 PWM-ventilator is vanaf vandaag verkrijgbaar met een adviesprijs van €10,90 en 6 jaar garantie.Bronnen: SilentiumPC

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments