[PR] SilentiumPC’s Pactum PT-4 verbetert de thermische geleidbaarheid van koelsystemen


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van SilentiumPC

Warschau, Polen – SilentiumPC, de Europese fabrikant van CPU-koelers, voedingen en pc-behuizingen, kondigt de nieuwe Pactum PT-4 hoogwaardige thermische verbinding voor pc-enthousiastelingen aan. Het grootste voordeel van de Pactum PT-4 ten opzichte van de meeste producten van de concurrent is de hoge thermische geleidbaarheid van 12 W(m·K). Hiermee kunnen gebruikers de thermische prestaties van zowel CPU- als GPU-koelsystemen verbeteren. Pactum PT-4 dankt zijn uitstekende eigenschappen aan de verbeterde formule en omdat het is gebouwd op verbindingen van zink en aluminium. De nieuwe high-performance thermische compound is verkrijgbaar in twee maten met een inhoud van 1,5 of 4 gram.

Verbeterde thermische geleidbaarheid
Pactum PT-4 compound is de volgende stap van SilentiumPC op weg naar het verbeteren van de koelefficiëntie van geïntegreerde schakelingen. Geavanceerde formulering met zeer hoge thermische geleidbaarheid verbetert de warmtestroom tussen de chip en het koelsysteem aanzienlijk, waardoor de bedrijfstemperatuur wordt verlaagd. Dat verhoogt ook de frequentieruimte, of het nu gaat om automatische boost-modi van moderne computerengines of handmatig overklokken.

Perfecte samenstelling voor elk koelsysteem
Dankzij de relatief lage viscositeit van Pactum PT-4 is het aanbrengen en verspreiden gemakkelijk. Grote oppervlakken van moderne warmteverspreiders (IHS) kunnen eenvoudig worden afgedekt met de meegeleverde spatel. De verbinding is niet-geleidend en kan veilig worden gebruikt met alle gangbare metalen, waaronder koper, nikkel en aluminium. Het is ook niet-uithardend en vereist geen lange thermische cycli om de geadverteerde prestaties te bereiken.

De kleine 1,5 gram Pactum PT-4 spuit komt voor €3,99 verkrijgbaar, de grotere 4 gram voor €6,99.Bronnen: SilentiumPC

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments