[PR] SilverStone lanceert nieuwe SUGO-serie compacte cube-chassis


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van SilverStone

Taipei, Taiwan, oktober 2021 – SilverStone Technology, een gevestigde leider op het gebied van pc-componenten, is blij de release van het nieuwe SUGO 16-chassis aan te kondigen, om hiermee de line-up van de SUGO-serie verder uit te breiden.

Als een van de bekende namen voor small form factors met een brede catalogus van componenten met een kleinere vormfactor, waaronder chassis, PSU’s, koelers en accessoires, viel een bepaald chassis op in de massa; de SUGO SG13. Toen deze in 2015 werd gelanceerd, onderscheidt het zich door de gebalanceerde combinatie van een compact formaat, componentcompatibiliteit en redelijke prijs. Deze kenmerken werden naar voren gebracht en verbeterd in de SUGO 16.

De SUGO 16 wordt geleverd in een schoenendoosvorm, gemaakt van hoogwaardig staal. Met slechts 13 liter is hij compatibel met Mini-DTX / Mini-ITX-moederborden, ATX of SFX / SFX-L voedingen, tot twee afzonderlijke 120mm vloeistofkoelingsradiatoren en opslagschijven van maximaal 2,5″ x 2 en 3,5″ x 1.

De SUGO 16 heeft een zeer flexibel hardwarecompatibiliteitsontwerp dat installatie mogelijk maakt op basis van de eisen van de gebruikers. De voorste 120mm ventilator/radiatorbevestiging bevat ook montagegaten voor een 80mm ventilator, 92mm ventilator, 2,5″ of 3,5″ schijven, dus afhankelijk van welk onderdeel nodig is, kunnen gebruikers de benodigde ruimte voor PSU/CPU-koeler afstemmen, en vice versa. Hij ondersteunt ook grafische/uitbreidingskaarten tot 275mm, vrij van interferentie van andere componenten die zijn geïnstalleerd met een speciaal bovencompartiment in het chassis. Net als veel andere chassis van SilverStone, wordt de SUGO 16 ook geleverd met ondersteuning voor een Kensington-slot.

Alles bij elkaar genomen, heeft de SUGO 16 een geweldige kleine footprint en is het een zeer veelzijdig chassis voor de meeste builds met kleine vormfactoren.

Beschikbaarheid en prijzen
De SUGO 16 is nu beschikbaar voor aankoop via SilverStone’s wereldwijde netwerk van geautoriseerde retailers en distributeurs. Europrijzen zijn nog niet bekend. In Noord-Amerika betreffen de adviesprijzen in USD $89,99 en $95,99 voor respectievelijk de zwarte en witte versie.Bronnen: SilverStone

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.