[PR] SPC Gear SR400: De perfecte gaming-stoelen voor elke dag met hoogwaardige materialen


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van SPC Gear

Warschau, Polen – SPC Gear, het gaminglabel van de Europese fabrikant SilentiumPC, presenteert een nieuwe lijn gamestoelen, gericht op hoge duurzaamheid, een opvallend uiterlijk en een comfortabel kuipstoelontwerp. De nieuwe SR400-serie bestaat uit drie modellen met hoogwaardig ecologisch PU-leer en twee modellen met ademende stof. De verschillende kleurstellingen en materiaalkeuzes spreken enerzijds de meeste gamers aan, terwijl het met metaal versterkte frame in combinatie met een rugleuning en zitting van voorgevormd schuim anderzijds zorgt voor een hoog comfort. Een verscheidenheid aan verstelmogelijkheden, waaronder de hoogte van de 3D-armleuningen tot de helling van de rugleuning, verbeteren het comfort en de zithouding nog verder. Dankzij hun aantrekkelijke ontwerp zijn de SR400 en SR400F zowel geschikt voor het werkstation van gamers als voor de meer sobere kantooromgevingen.

Comfort ontmoet stijl
De SPC Gear SR400 stoelen zorgen voor comfort tijdens lange sessies achter de computer en zijn tegelijkertijd de perfecte alledaagse gamestoel naast een smaakvol ingericht battle-station. De serie is qua vorm geïnspireerd op raceautostoelen, ontworpen om het lichaam van de gebruiker het beste te ondersteunen in de belangrijkste delen van de wervelkolom, met name de lumbale en cervicale delen.

Uitstekende duurzaamheid
De SPC Gear SR400 stoelen zijn afgewerkt met hoogwaardig ecologisch PU leer, terwijl de SR400F modellen gebruik maken van ademende stof. Beide voelen prettig aan, terwijl de stoffen modellen buitengewoon handig zijn tijdens warme zomerdagen. De kern van de duurzame constructie van de SPC Gear SR400 stoelen is het stalen frame ondersteund door elastische banden. Het biedt stabiliteit en hoge sterkte aan alle belangrijke componenten, van de rugleuning tot de zitting en de basis. Het vijfsterren stalen onderstel zelf is verbonden met de stoel via een vierde klas gaslift met een statisch draagvermogen tot 150 kg. SPC Gear maakt gebruik van vergrote wielen die ook zijn gecoat met een nylonlaag, zodat hun randen geen krassen op de vloer maken.

Zeer verstelbaar
De SR400 en SR400F stoelen zijn uitgerust met een gasveer van de hoogste, vierde klasse waardoor de gebruiker de hoogte van de zitting kan aanpassen aan hun respectievelijke hoogte. Het ondersteunde bereik is 75 millimeter, waardoor de stoelen ideaal zijn voor gebruikers tussen de 165 en 185 centimeter. De rugleuning is een van de elementen waarmee je snel van positie kunt veranderen. Een speciaal mechanisme maakt het mogelijk om de rugleuning tot wel 170 ° achterover te leunen tot een bijna liggende positie of om deze volledig verticaal ten opzichte van de zitting op 90 ° te plaatsen. Daarnaast zijn de SR400 stoelen uitgerust met een TILT-functie. Hiermee kunnen gebruikers de hele stoel tot 18 ° kantelen. Dankzij dat mechanisme is het mogelijk om de hoeveelheid kracht aan te passen die nodig is om de stoel te kantelen. Al deze kenmerken verhogen de structurele stabiliteit en controle over de positionering van de stoel.

Inclusief twee kussens
Twee speciale kussens zorgen voor een goede ondersteuning van de lumbale en cervicale wervelkolomsecties. De kussens worden bij elke SR400 en SR400F stoel geleverd. Hun posities kunnen ook worden aangepast aan de voorkeur van elke gebruiker. De vulling van de kussens is op elkaar afgestemd, zodat de onderste steviger is, dankzij traagschuim voor ondersteuning van de lendenstreek. Het bovenkussen is een veel zachter kussen, voornamelijk gebruikt om te ontspannen en helpt bij het ontwikkelen van een goede lichaamshouding.

De SPC Gear SR400- en SR400F-serie is vanaf vandaag verkrijgbaar, elk van de beschikbare modellen komt voor €219,90 verkrijgbaar.Bronnen: SPC Gear (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.