[PR] SPC Gear toont GK650K full-size gaming keyboard


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van SPC Gear

SPC Gear, het gaminglabel van de Europese fabrikant SilentiumPC, kondigt de GK650K full-size mechanische toetsenborden boordevol functies aan. De nieuwe serie heeft een solide en compact ontwerp met een aluminium bovenklep en een handig geplaatst volumewiel. De meegeleverde polssteun zorgt voor meer comfort, terwijl de aanpasbare RGB-achtergrondverlichting voor een speciaal effect zorgt. Dankzij de uitgebalanceerde feature set is de GK650K het perfecte toetsenbord voor werk of studie overdag, en uitgebreide online gevechten tijdens de late uurtjes. Om te voldoen aan de vereisten van elke gamer voor de ideale klikfeedback, is de GK650K verkrijgbaar met Kailh Blue, Kailh Brown en Kailh Red mechanische schakelaars.

Comfort ontmoet functionaliteit
Het SPC Gear GK650K Omnis-toetsenbord is een combinatie van klassieke stijl en gamingkracht. De strakke randen, voorgevormde aluminium bovenkant en polssteun zien er onder alle omstandigheden geweldig uit en bieden een veelgeprezen combinatie voor lange sessies. Dit plaatje wordt verder versterkt dankzij RGB LED-strips aan de zijkanten van het toetsenbord om de game-omgeving verder te verlichten.

Maatwerk
De nieuwe GK650K Omnis biedt verschillende manieren om het toetsenbord aan te passen. De configureerbare RGB-achtergrondverlichting biedt bijna onbeperkte kleurencombinaties en 18 verschillende animatie-effecten afhankelijk van het indrukken van een bepaalde knop. Verdere wijzigingen kunnen worden aangebracht met behulp van de SPC Gear-software. De hoogte van het toetsenbord kan worden aangepast in een van de drie mogelijke posities met behulp van de tweetrapsvoetjes. Een afneembare USB-kabel met een Type-C-connector met speciaal ontworpen kanalen aan de onderkant is ook nieuw voor het GK650K-toetsenbord. De kabel kan worden losgemaakt en in een van de drie posities worden geleid.

De juiste schakelaars voor elke gamer
De individuele gebruikerservaring met een toetsenbord wordt sterk beïnvloed door de schakelaars die in het betreffende model worden gebruikt. Elke toetsaanslag wordt bepaald door de kracht, slag en feedback van de gegeven schakelaar. Gebruikers geven er de voorkeur aan hoe een goed toetsenbord moet aanvoelen en hoe het op elke interactie moet reageren. SPC Gear biedt de GK630K met drie verschillende schakelaars om voor elke gamer de juiste combinatie te leveren.

Met de mechanische schakelaars van Kailh Red is een kleine hoeveelheid druk voldoende om de knop te activeren, perfect voor competitieve online games zoals FPS of Battle Royales. Dankzij hun extreem gedempte werking zijn de Kailh Red-schakelaars minder hoorbaar.

Aan de andere kant worden de mechanische schakelaars van Kailh Brown gekenmerkt door een gebalanceerde werking, waardoor ze perfect zijn voor zowel games als dagelijks gebruik. Een enorm voordeel bij games is de korte travel tot aan het activeren van de toetsen. De Kailh Brown-schakelaars zijn ook stil en voelbaar.

Kailh Blue mechanische schakelaars zijn de perfecte oplossing voor gebruikers die veel op het toetsenbord typen. Hun luide, karakteristieke klik is uitstekende feedback en bevestiging van een toetsaanslag. Elke toetsaanslag gaat gepaard met een hoog klikgeluid en een waarneembare toetssprong. De schakelaar wordt geactiveerd wanneer deze half wordt ingedrukt, wat zorgt voor een hoog comfort tijdens het gamen en typen.

Software
De software van het SPC Gear GK650K-toetsenbord geeft toegang tot veel handige functies. Het is mogelijk om het type RGB-achtergrondverlichting, de kleur en de effectenmodus in te stellen en aangepaste profielen te maken. De geavanceerde macro-maker stelt de speler in staat om snel zijn opdrachten op te slaan, waarbij de combinatie van meerdere knoppen onder één toets nodig is.

De SPC Gear GK650K-toetsenborden met de Amerikaanse lay-out zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij online winkels en retailers. Elk van de modellen, dus zowel de Kailh Blue, Brown als Red komt met een adviesprijs van €79,90, en een garantie van twee jaar.Bronnen: SPC Gear (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.