[PR] Synology kondigt officiële lancering DSM 7.0 en uitbreiding van de C2-cloud aan


Dit artikel is een persbericht van Synology

Taipei, Taiwan — 23 juni 2021 — Synology heeft vandaag de release van DiskStation Manager (DSM) 7.0 aangekondigd en laat weten dat het C2-platform is uitgebreid met maar liefst vier nieuwe cloud services. DSM 7.0 biedt betere beveiliging, meer mogelijkheden voor systeembeheer en een verbeterde samenwerkingsmogelijkheden rondom gegevens. Hierdoor is het vernieuwde besturingssysteem een enorme stap vooruit voor de NAS- en SAN-productlijnen van Synology. DSM 7.0 zal vanaf 29 juni beschikbaar zijn. Daarnaast bouwt Synology verder op het succes van C2 Storage met de introductie van hybride en cloud-only-producten, een nieuwe wachtwoordmanager, Directory-as-a-Service, cloudback-up en veilige oplossingen voor het delen van bestanden. Synology heeft flink in zijn cloudplatform geïnvesteerd en bouwt momenteel een nieuw datacenter om zijn dienstverlening uit te breiden naar de regio Azië-Pacific.

Dicht bij de bron: edge-oplossingen voor gegevensbeheer
“Er worden voortdurend grote hoeveelheden ongestructureerde gegevens gegenereerd, die hoeveelheid groeit exponentieel,” aldus Philip Wong, CEO en oprichter van Synology. “Traditionele, gecentraliseerde opslagoplossingen zijn niet opgewassen tegen de steeds hogere eisen op het gebied van bandbreedte en prestaties. Edge cloudproducten, zoals de Synology-productreeks voor opslagbeheer, behoren tot de snelst groeiende oplossingen van de markt omdat ze perfect inspelen op de uitdagingen van moderne bedrijven.”

Wereldwijd zijn er meer dan acht miljoen gegevensbeheeroplossingen van Synology geïmplementeerd, stuk voor stuk gebaseerd op het besturingssysteem DSM. Als grootste NAS-besturingssysteem ter wereld biedt DSM een unieke combinatie van opslaginteroperabiliteit, mogelijkheden voor back-up en gegevensbescherming en robuuste synchronisatie- en samenwerkingsoplossingen. Dit vormt een adequaat antwoord op de toenemende verspreiding van werkplekken en gegevensbronnen. Door Synology ontwikkelde add-ons, zoals Synology Drive en de Active Backup Suite, worden per maand meer dan zes miljoen keer gedownload.

DSM 7.0, de nieuwste versie van het platform, wordt vrijgegeven op 29 juni. Met deze uitgebreide nieuwe update worden nieuwe hybride cloud services gelanceerd zoals Active Insight, een grootschalige oplossing voor bewaking en diagnose van apparaten, Hybrid Share, dat de flexibiliteit en synchronisatiemogelijkheden van C2 Storage combineert met oplossingen op locatie, en C2 Identity, een hybride cloud-Directory as a Service om domeinbeheer op verschillende locaties te vereenvoudigen. DSM 7.0 introduceert platformverbeteringen, zoals ondersteuning voor volumes tot 1 PB voor de grootste taken, en veiligheidsverbeteringen in de vorm van Secure SignIn. Dit gloednieuwe authenticatiesysteem zorgt dat tweefactorauthenticatie moeiteloos en eenvoudig te gebruiken is.

Nieuwe C2-oplossingen & datacenter
Direct na bovenstaande introducties worden C2 Password, C2 Transfer en C2 Backup gelanceerd; zelfstandige oplossingen die de mogelijkheid bieden wachtwoorden te beschermen, gevoelige bestanden te delen en eindpunten en gemeenschappelijke SaaS-cloudservices te back-uppen.

“Dankzij vier jaar ervaring met het uitrollen en uitvoeren van onze cloud service hebben we onze expertise in gegevensbeheer kunnen integreren met nieuwe technologieën. Dit levert innovatieve optimalisaties op die ons in staat stellen een betrouwbare en toch uiterst kosteneffectieve oplossing te bieden,” vertelt Wong. “We streven nu naar snelle uitbreiding op nieuwe locaties om potentiële klanten te bereiken.”

Er wordt al gewerkt aan een nieuw datacenter in Taiwan, dat in het hart van alle belangrijke markten van de regio Azië-Pacific ligt. Deze uitbreiding brengt het volledige C2-portfolio dichter bij klanten door de latentie te beperken en de ervaring van de eindgebruiker te verbeteren, net zoals de lokale NAS- en SAN-oplossingen van Synology dat doen voor edge-implementaties.

“DSM 7.0 en de nieuwe C2-uitbreiding getuigen van Synology’s nieuwe visie op gegevensbeheer,” aldus Wong. “We blijven de grenzen steeds verder verleggen met integratieverbeteringen om het beste van cloud en lokale architecturen samen te brengen.”

Beschikbaarheid
Na ruim 7 maanden van openbare tests zijn de nieuwe C2-oplossingen en DSM 7.0 binnenkort beschikbaar.Bronnen: Synology

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments