[PR] TEAMGROUP brengt RGB naar de volgende generatie DDR5 met de T-FORCE DELTA RGB DDR5-serie


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van TEAMGROUP

18 Augustus, 2021 – Sinds eind 2020 loopt TEAMGROUP voorop in de ontwikkeling van DDR5 van de volgende generatie en werkt het nauw samen met moederbordfabrikanten om uitgebreide validatietests uit te voeren. Of het nu gaat om het testen en onderzoeken van de nieuwe PMIC-architectuur van DDR5 of XMP-overklokparameters, het bedrijf heeft zeer vruchtbare resultaten behaald. Vandaag lanceert TEAMGROUP zijn gloednieuwe DELTA DDR5-geheugenserie, de eerste DDR5-modules die zijn uitgerust met RGB-verlichtingseffect, waardoor gamers die van visuele flair houden, zowel snelheid van het volgende niveau als oogstrelende verlichting krijgen.

De T-FORCE DELTA RGB DDR5 zet de ontwerptaal van de DELTA DDR4-serie voort door de ultragrote spreader met brede RGB-randen en een minimalistisch geometrisch oppervlak te behouden. De algehele look wordt verder versterkt door het slanke, op stealth-jagers geïnspireerde ontwerp. Bovendien kunnen de kleur en knippersnelheid van elke RGB-led die in DELTA RGB DDR5 wordt gebruikt onafhankelijk worden geregeld, wat meer vrijheid biedt om lichteffecten aan te passen dan een typisch RGB DDR4-geheugen. Momenteel zijn er samples verzonden naar ASUS, GIGABYTE, MSI, ASROCK, BIOSTAR en andere moederbordfabrikanten voor verlichtingstests. Spelers kunnen eenvoudig hun eigen oogverblindende RGB-effecten aanpassen via de verlichtingssoftware van de fabrikant.

Deze eerste serie RGB-geheugen van de volgende generatie ondersteunt Intel’s XMP 3.0 1-klik overklokken en wordt geleverd met een capaciteit van 16 GB en 32 GB met frequenties van 4.800 MHz tot 5.600 MHz, wat de limiet van de DDR4-generatie ver overschrijdt. Naast het leveren van een supersoepele ervaring en zinderende snelheden, is het grootste verschil van deze release de nieuwe configuratie-aanpassende PMIC-architectuur. De garantieperiode van het product was aanvankelijk ingesteld op 3 jaar, maar zal worden aangepast op basis van de verbetering van grondstoffen of technologie. De T-FORCE DELTA RGB DDR5-geheugenserie zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 wereldwijd in de schappen liggen, samen met de release van de volgende generatie moederborden.Bronnen: TEAMGROUP

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.