[PR] TEAMGROUP kondigt Thunderbolt 3- en PCIe 4.0 SSD aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van TEAMGROUP

De wereldwijde geheugenaanbieder TEAMGROUP blinkt al vele jaren uit in productontwikkeling door grenzen te verleggen en doorbraken te realiseren. Vandaag hebben de submerken T-CREATE en T-FORCE twee nieuwe SSD’s gelanceerd voor makers en gamers die op zoek zijn naar de beste upgrade: de razendsnelle T-CREATE CLASSIC Thunderbolt 3 externe SSD die Thunderbolt- en USB-interfaces ondersteunt, en de T-FORCE CARDEA Z44L PCIe4 .0 SSD, met een door TEAMGROUP gepatenteerd en ontworpen ultradun grafeen koellichaam. Deze twee nieuwe producten bieden ondersteuning voor meerdere interfaces en geavanceerde koeltechnologie voor stabiele, snelle overdrachtssnelheden en zullen de opslagervaring voor zowel makers als gamers transformeren en een plons maken op de SSD-markt.

Nu Thunderbolt 3 de topsnelheden van USB-interfaces volledig overtreft, komen Thunderbolt 3-opslagapparaten steeds vaker voor. Voor makers die op zoek zijn naar een SSD die compatibel is met een verscheidenheid aan interfaces en platforms en die grote bestanden met hoge snelheden kan overbrengen, voldoet de T-CREATE CLASSIC Thunderbolt 3 externe SSD met zijn ondersteuning voor meerdere interfaces aan alle criteria. De SSD heeft een enkele Type C-connector die Thunderbolt 3 en 4 ondersteunt, evenals USB3.2 Gen2-interfaces. Gewoon plug and play, en het zal automatisch het interfacetype detecteren zonder tijdrovende configuratie. Het is ook volledig compatibel met Mac OS- en Windows-systemen, waardoor makers hun werk kunnen presenteren zonder zich zorgen te hoeven maken over beperkingen op verschillende besturingssystemen wanneer ze voorstellen doen en toegang krijgen tot hun gegevens. Deze enkele SSD ondersteunt meerdere reguliere interfaces en platforms, waardoor bestandsoverdrachten tussen machines moeiteloos worden en makers ongekende vrijheid en gemak bieden.

De CLASSIC Thunderbolt 3 externe SSD kan snelheden tot 900 MB/s halen bij gebruik van de USB-interface. Ontketen de prestaties van PCIe Gen3x4 door hem aan te sluiten op een Thunderbolt 3-poort, waarmee hij snelheden tot 2.700 MB/s kan bereiken. In slechts 15 seconden kan hij tot 25 GB aan multimediabestanden overbrengen. Het gletsjerzilver aluminium koellichaam van de SSD heeft een klassiek en elegant ontwerp en biedt een hoge duurzaamheid en uitstekende koeling tijdens snelle gegevensoverdrachten. De versie met de grootste capaciteit heeft een opslagcapaciteit van 4 TB en voldoet aan de behoeften van een breed scala aan makers.

Naast het voldoen aan de behoeften van makers, onthulde TEAMGROUP ook een nieuw product onder de serie uitgerust met gepatenteerde ultradunne grafeen koellichamen, de T-FORCE CARDEA Z44L PCIe4.0 SSD, die een nieuwe kracht van PCIe 4.0 naar de gaming-opslag brengt markt. De CARDEA Z44L wordt geleverd met een superdun grafeen koellichaam met meerdere gepatenteerde technologieën die de warmteafvoer tot 9% verbeteren. Gebouwd met uitstekende materialen voor thermische geleidbaarheid, geeft het gamers uitstekende flexibiliteit voor hun builds en is het volledig compatibel met alle koellichamen van het moederbord. De CARDEA Z44L ondersteunt de nieuwste PCIe Gen 4×4-interface en kan lees-/schrijfsnelheden leveren tot 3500/3000 MB/s, 7 keer sneller dan typische SATA SSD’s. Bovendien zorgen het zorgvuldig geselecteerde 3D-TLC NAND-flashgeheugen en het SLC Cache-ontwerp ervoor dat het uitzonderlijke stabiliteit behoudt bij de extreem hoge overdrachtssnelheden van PCIe 4.0. Verkrijgbaar in varianten van 500 GB en 1 TB, de krachtige SSD van T-FORCE, de CARDEA Z44L, is de slimme keuze voor gamers die hun PCIe Gen 3 SSD eenvoudig willen upgraden naar Gen 4.

Prijzen en beschikbaarheid
De T-Create Classic Thunderbolt 3 External SSD komt voor $249,99 (1TB), $449,99 (2TB) en $899,99 (4TB) uit. De Cardea Z44L PCIe 4.0-SSD komt voor $74,99 (500GB) en $166,99 (1TB) verkrijgbaar.



Bronnen: TEAMGROUP

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.