[PR] Thermaltake onthult witte TOUGHFAN 12/14 high static pressure fan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Thermaltake

Thermaltake, een toonaangevend pc-doe-het-zelf-premiummerk voor koeling, gaminguitrusting en liefhebbersgeheugenoplossingen, onthult de nieuwe TOUGHFAN 12/14 High Static Pressure Radiator Fan in het wit om wat flair toe te voegen aan de originele TOUGHFAN-serie. De veelkleurige TOUGHFAN-serie wordt uitgebreider met een reeks kleuren, waaronder zwart, turkoois, racegroen en wit voor de TOUGHFAN 12 en zwart en wit voor de TOUGHFAN 14.

Net als alle producten uit de TOUGHFAN-serie, garandeert de TOUGHFAN 12/14 High Static Pressure Radiator Fan White Edition stille koelprestaties, uitstekende stabiliteit en een superieure levensduur. De TOUGHFAN 12/14 White is voorzien van een ventilator met hoge statische druk met PWM-regeling, waardoor de ventilator kan presteren op een maximale werksnelheid van maximaal 2000 RPM met behoud van een laag geluidsniveau van slechts 22,3 dB-A. Het middelpunt van de motornaaf van de TOUGHFAN 12/14 is gemaakt van een volledig stalen en koperen behuizing die de as versterkt, wat kan helpen de stabiliteit en duurzaamheid te verbeteren en het geluidsniveau te verlagen terwijl de ventilator in werking is. De anti-vibratie rubberen pads die aan de hoeken zijn bevestigd, helpen ook de trillingen te dempen en beschermen zowel de ventilator als de behuizing. Bovendien zorgt een geoptimaliseerd hydraulisch lager van de tweede generatie in een uniek structuurontwerp ervoor dat het smeermiddel zich kan concentreren op het smeren van de kritieke gebieden, waardoor wrijving wordt verminderd en de levensduur van de ventilator verder wordt verlengd.

Het fascinerende uiterlijk van TOUGHFAN 12/14 White is een hoogtepunt dat niet kan worden verwaarloosd. Het installeren van de witte ventilatoren is alsof je de laatste hand legt aan je pc-builds. Het ventilatorblad is gemaakt van vloeibaar kristal polymeer (LCP) verbindingen die zeer treksterkte hebben; hun lage thermische uitzettingscoëfficiënt kan de trillingen van de ventilator verminderen bij belasting op volle snelheid. De ventilatorbladen van White Edition zijn in de kleur lichtgrijs met een parelreflectie, elegant en buitengewoon verbluffend voor een geheel witte build.

Prijzen en beschikbaarheid
De TOUGHFAN 12/14 High Static Pressure Radiator Fan Wit is nu beschikbaar voor aankoop. Voor de 120mm versie vraagt Thermaltake €22,90 per stuk, de grotere 140mm gaat €27,90 kosten.Bronnen: Thermaltake

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.