[PR] Transcend introduceert nieuwe 2,5″ SSD250N voor NAS


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Transcend

Transcend Information, Inc. (Transcend®), een toonaangevend merk van digitale opslag- en multimediaproducten, kondigt met trots de lancering aan van de SSD250N, een 2,5-inch solid-state drive (SSD) op maat gemaakt voor Network Attached Storage (NAS) systemen ter ondersteuning van de stijgende vraag naar externe kantoren, onderwijs op afstand en recreatie op afstand als gevolg van COVID-19. Deze schijf is speciaal ontworpen voor continu werkende NAS-systemen. De ingebouwde DRAM-cache en 3D NAND-flash leveren hoge IOPS, waardoor de latentie wordt verminderd en NAS-systemen worden versneld. De SSD250N zit boordevol geavanceerde technologieën, biedt een uitstekende betrouwbaarheid, verlengt de levensduur van de NAS, ondersteunt kleine en middelgrote bedrijven volledig, multimediastreaming thuis en versnelt de toegang voor meerdere gebruikers tot gedeelde gegevens.

Betrouwbaar op lange termijn
De SSD250N van Transcend is klaar voor gebruik met NAS-systemen 24/7, aangezien het tot 2.000 TBW biedt. De 3D NAND-flash en de SATA III-interface maken ‘random speeds’ tot 82K IOPS mogelijk, waardoor de gegevensoverdracht wordt geoptimaliseerd. De ingebouwde DRAM-cache verhoogt de lees- en schrijfsnelheden en biedt stabiele prestaties voor naadloze back-ups, direct centraal beheer en realtime bestandssynchronisatie. Of uw NAS nu uw favoriete programma’s op uw mediacenter thuis laat zien terwijl u muziek, foto’s en video’s archiveert, of wordt gebruikt bij het bewerken van 4K of 8K video’s, of zelfs bij een bedrijf dat constant gegevens verhandelt met klanten, de SSD250N is klaar voor het zware werk.

Geavanceerde technologieën zorgen voor betere prestaties
Om gegevensintegriteit, veiligheid en stabiliteit te garanderen, is Transcends SSD250N geïntegreerd met meerdere slimme technologieën. De RAID-engine en LDPC-codering detecteren en herstellen overdrachtsfouten om gegevensbeschadiging te voorkomen; garbage collection verplaatst gegevens om geheugenblokken vrij te geven en de levensduur van het apparaat te verlengen; en DevSleep bespaart energie door de SATA-interface uit te schakelen wanneer deze niet wordt gebruikt en snel weer op te starten wanneer daarom wordt gevraagd. Dankzij deze slimme technologieën is de SSD250N geschikt voor nieuwe bedrijfsmodellen op afstand.

SSD Scope-software
De eigen SSD Scope-software, gratis te downloaden van de Transcend-website, is een op maat gemaakte kit die de gezondheid van SSD meet. Tools zijn onder meer Drive-informatie bekijken, S.M.A.R.T. Status, diagnostische scan, beveiligd wissen, firmware-update, TRIM inschakelen, gezondheidsindicator en systeemkloon.

De SSD250N van Transcend wordt geleverd met een capaciteit van 1 TB en 2 TB en wordt gedekt door een beperkte garantie van vijf jaar. Prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekend gemaakt.Bronnen: Transcend (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.