[PR] Trust introduceert nieuwe 2K QHD webcam


Dit is een persbericht van Trust

Dordrecht – Vandaag introduceert Trust een gloednieuwe webcam, de Taxon. Ontwikkeld met gezinnen en thuiswerkers in gedachten, beschikt de nieuwste webcam van Trust over QHD-resolutie (2560 x 1440), plug-and-play USB connectiviteit en verschillende montagemogelijkheden, waarmee Trust een webcam van hoge kwaliteit biedt die eenvoudig te gebruiken is.

Aangezien de meeste van onze dagelijkse activiteiten nog steeds rond het huis plaatsvinden, vertrouwen zowel thuiswerkers als gezinnen op kwalitatieve tools om digitaal met elkaar verbonden te blijven. Daarom breidt Trust zijn webcam-aanbod uit met een 2k-webcam, de Taxon. De QHD-resolutie (2560 x 1440) met 30 frames per seconde, zorgt voor een pixelscherpe video, terwijl twee geïntegreerde microfoons stemmen helder oppikken om storingsvrije audio te bieden.

De Taxon is daarnaast uitgerust met slimme functies voor extra gebruiksgemak. De glazen groothoeklens is ideaal voor groepsgesprekken; de hoek van 80 graden bestrijkt een groter gebied dan een standaardlens, zodat meer dan één persoon in het videokader passen, zonder de camera te verplaatsen of de positie aan te passen. Bovendien kunnen thuisgebruikers met de privacy filter hun privacy waarborgen en ervoor zorgen dat niets zichtbaar is dat ze niet willen.

De webcam werkt met alle videotoepassingen, waaronder Skype, Zoom en Teams. De webcam wordt geleverd met een standaard met meerdere standen voor flexibele plaatsing overal in het huis. Dankzij het plug-and-play-ontwerp met USB-aansluiting is het heel eenvoudig om hem te installeren.

De belangrijkste kenmerken:
– Video van hoge kwaliteit met een resolutie van 2560 x 1440 (QHD) met 30 beelden per seconde
– Extra ondersteuning voor 720p HD en 1080 Full HD
– Glazen groothoeklens met autofocus
– Twee geïntegreerde microfoons
– Ingebouwde privacy filter
– Led-statusindicators op de voorzijde
– Universele standaard

De Taxon is de nieuwste toevoeging aan het brede Trust assortiment dat zich richt op werken en verbinden vanuit huis. Naast meerdere webcams bevat het assortiment ook toetsenborden, muizen en headsets voor naadloos gebruik in huis en (thuis)kantoor.Bronnen: Trust (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.