[PR] Veilig en productief thuiswerken met Samsung Galaxy Book2 Business


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Samsung

Recent lanceerde Samsung de Galaxy Book2 Business. Samsung speelt hier in op de uitdaging waar veel organisaties nu voor staan: de nieuwe realiteit van het hybride werken. De krachtige pc is gebouwd op het vPRO-platform en geavanceerde geavanceerde functies voor een betere en veiligere afgeschermd.

Optimale beveiliging op elk niveau
Door het massale thuiswerken nemen de cyberaanvallen toe. Werknemers zijn kwetsbaarder aangezien zij thuis geen gebruik kunnen maken van de beveiliging en infrastructuur die een kantoor biedt. De nieuwe Galaxy Book2 Business helpt bij een optimale beveiliging van de thuiswerkplek door het van Samsungs beveiligingstechnologie, Intel Hardware Shield Technology en een beveiligde ingebouwde processor om BIOS te beschermen. Daarnaast is de pc uitgerust met een Tamper Alert-functie die verdachte activiteiten snel detecteert én stopt het besturingssysteem wordt geïnfiltreerd. Zo is gevoelige data nog beter.

De Galaxy Book2 Business kan het systeem in gevaar proberen te stoppen door een op hardware gebaseerde Root of Trust tot stand te brengen. Dit valideert BIOS en een betrouwbare vertrouwensketen tussen de CPU, de uitgeschakelde processor en de SPI-flash. Mocht de Galaxy2 Business het verhaal worden van een, dan waardevolle gegevens aanval met het BIOS auto-herstel. Het BIOS auto-herstel detecteert de pc en herstelt de BIOS automatisch door een back-up kopie te maken vóór de aanval.

Gedecentraliseerd apparaatbeheer en de implementatie van IT zijn nog nooit zo belangrijk geweest voor organisaties als nu. Het gebruik van het Intel vPro-platform zorgt voor betrouwbare beveiliging op meerdere niveaus. De Intel Hardware Shield beschermt tegen hardware- en OS-aanvallen. Door zowel BIOS- als OS-niveaus te helpen, helpt Galaxy Book2 Business organisaties het risico op aanvallen te intens en veiligstellen van gegevens. Bovendien beschermen Microsoft Secured-Core PC (PC) elk apparaat tegen kernel- en firmware-aanvallen, zodat het systeem niet kan beschadigen.

Algehele productief
Videocalls zijn niet meer uit onze normale weg te denken. De Galaxy Book2 Business geeft elke online vergadering een heldere en professionele uitstraling, onafhankelijk van het systeem dat je gebruikt. Zoals Google Meet, Microsoft Teams of Cisco Webex Meet Studio Mode. Met de Auto-Framing-functie blijft de focus van de camera op de gezichten van de deelnemers. Ook houden achtergrondeffecten zoals een onscherpe achtergrond en virtuele kantoorinstellingen de aandacht op de mensen in het gesprek. De Galaxy Book2 Business maakt het zelfs mogelijk in drukke locaties een vergadering op te plaatsen, geluiden en achtergrondgeluiden filtert.

Gezichtsdetectie met behulp van de IR-camera maakt het mogelijk om eenvoudig in te loggen. Zo hoef je niet elke keer je wachtwoord in te voeren.

Een flexibele en verbonden Galaxy-ervaring
De Samsung Single-On-functie vereenvoudigt het authenticatieproces voor werknemers, ze maar één keer hun inloggegevens hoeven in te voeren. Voor zakelijke klanten biedt het nieuwe op blockchain gebaseerde Private Share het veiligste platform voor het versleutelen en delen van uitgebreide informatie. Werknemers kunnen toegang autoriseren en vervaldatums instellen voor elk bestand dat ze verzenden, zodat bedrijfseigen en gevoelige informatie geheim blijft. Een werknemer zijn Galaxy Book2 Business-pc kwijt, dan kan de locatie van elk Galaxy-apparaat gevonden worden met Samsung’s SmartThings Find.

De Galaxy Book2 Business is onderdeel van het Galaxy-ecosysteem en synchroniseert met smartphone apps Link to Windows. Kan je op meerdere apparaten sms’jes verzenden en gesprekken voeren. Dankzij de crossover-app is het zelfs mogelijk om recente gebruikte apps te openen op de pc en hier verder werken. Samsung heeft ook de Quick Share-functie geüpdatet en opgebouwd met Link Sharing, zodat gebruikers elke locatie direct en gemakkelijk werk kunnen delen met anderen.

Prijzen en beschikbaarheid
De Business-versie van de Galaxy Book2 is vanaf april verkrijgbaar met een adviesprijs van €1499.Bronnen: Samsung

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments