[PR] Western Digitals verlegt opslaggrenzen via HDD’s met iNAND


Dit artikel is een persbericht van Western Digital

Western Digital Corp. introduceert een nieuwe op flash gebaseerde drive-architectuur die de grenzen van opslag verlegt. De nieuwe storage-architectuur met OptiNAND-technologie optimaliseert en integreert HDD’s met iNAND embedded flash drives. Dit geeft klanten – zoals grote cloudbedrijven en service providers, bedrijven in videobewaking en NAS-leveranciers – een oplossing om te voldoen aan de exponentiële groei in datacreatie. De nieuwe architectuur levert de capaciteit, prestaties en betrouwbaarheid die nodig zijn om nu en in de toekomst grote hoeveelheden data op de juiste manier op te slaan.

Door gebruik te maken van vooroplopende, nieuwe technologieën, zoals triple-stage actuator (TSA) en HelioSeal, leveren de eerste producten met de nieuwe architectuur een nog niet vertoonde 2,2 TB per schijf (platter), waarmee de capaciteit op beproefde ePMR-technologie wordt vergroot. Western Digital heeft hiermee een nieuwe mijlpaal in de markt bereikt. Het bedrijf heeft inmiddels 20TB ePMR-flashdrives met negen schijven en OptiNAND-technologie geleverd aan de eerste klanten.

“Door de toename van AI, ML, blockchain, IoT en sensortechnologie zijn er nieuwe opslaginnovaties nodig om de huidige datagroei op te slaan en te beschermen, vooral op grote schaal”, zegt Ed Burns, research director voor harde schijven bij IDC. “Met een lange geschiedenis van innovaties op gebied van harde schijven en als enige producent van zowel flash als HDD’s heeft Western Digital de kennis om de schrijfdichtheid van ePMR-schijven voor toekomstige generaties te vergroten. Dit stelt klanten in staat om te voldoen aan de almaar toenemende eisen die de digitale economie stelt.”

OptiNAND-technologie
In tegenstelling tot een hybride schijf, waarbij flash wordt gebruikt om gebruikersdata op te slaan, vormt de nieuwe architectuur een doorbraak in opslag waarbij opslagmogelijkheden op verschillende manieren worden verbeterd. Door verticaal geïntegreerde iNAND en SoC-innovaties op zowel de HDD als iNAND toe te voegen aan de HDD’s, leveren de flash-schijven van Western Digital verbeterde capaciteit, prestaties en betrouwbaarheid.

Belangrijke punten zijn onder meer:

Capaciteit
De schijf werkt slimmer, met verbeterde firmware-algoritmen die profiteren van uitgebreide metadata die naar de iNAND zijn overgebracht, waardoor meer tracks per inch (TPI) mogelijk zijn. Dat heeft een grotere schrijfdichtheid als gevolg.

Prestaties
De drive is verbeterd met gepatenteerde optimalisaties om firmware aan te sturen die minder adjacent track interference (ATI) vernieuwingen vereist en de behoefte aan schrijfcache-flushes in schrijfcache-enabled modus vermindert.

Betrouwbaarheid
In het geval van een noodstop waarbij de stroom uitvalt, worden tot 50 keer meer klantgegevens bewaard. Dankzij Western Digital’s verticale integratie van toelevering, ontwikkeling, ontwerp, testen en kwalificatie van flash-enhanced drives, kunnen klanten rekenen op een zeer betrouwbare schijf.

Beschikbaarheid
De nieuwe flash-enhanced schijfarchitectuur met OptiNAND-technologie komt beschikbaar in verschillende drives en storage platforms van het bedrijf. Het dient ook als basis voor toekomstige ontwerpen en innovaties, met verdere vooruitgang op het gebied van intelligentie, betrouwbaarheid en capaciteit. Het bedrijf kondigt later dit jaar marktspecifieke, speciaal gebouwde producten aan.Bronnen: Western Digital

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.