[PR] XPG onthult zijn eerste gaming DDR5-geheugenmodule


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van XPG

Taipei, Taiwan – Oktober 2021 – XPG, een snelgroeiende leverancier van systemen, componenten en randapparatuur voor gamers, esports-professionals en technische liefhebbers, kondigt vandaag de XPG LANCER DDR5-geheugenmodule aan. XPG LANCER is XPG’s eerste DDR5-gamegeheugen. Het biedt meer bandbreedte, wijst meer bandbreedte per CPU-kern toe en bereikt frequenties tot 5.200 MT/s. Bovendien is hij uitgerust met een PMIC (Power Management Integrated Circuit) en ECC (Error Correcting Code) voor verbeterde prestaties en stabiliteit. LANCER wordt geleverd met een capaciteit van 16 GB.

XPG’s eerste DDR5-gaminggeheugen
De XPG LANCER luidt het DDR5-tijdperk in voor XPG-gaminggeheugen. Hij bereikt frequenties tot 5.200 MT/s en levert een grote prestatieverbetering voor gaming en overklokken. Met foutcorrectiecode (ECC) kan deze module fouten automatisch in realtime corrigeren. Naast het aanzienlijk verminderen van de belasting van CPU-berekeningen, biedt het ook meer stabiliteit en betrouwbaarheid.

Gemaakt voor gamers en overklokkers
Het gebruik van hoogwaardige IC’s en PCB’s zorgt voor compromisloze prestaties en betrouwbaar overklokken, ideaal voor veeleisende gamers en overklokkers. Met ondersteuning voor Intel® XMP 3.0 kunnen gebruikers gemakkelijk overklokken zonder dat ze naar het BIOS hoeven te gaan. Het is niet nodig om de overklokparameters herhaaldelijk aan te passen en te verfijnen.

RGB-gamingflair
De XPG LANCER is voorzien van aanpasbare RGB-verlichting. Gebruikers kunnen kiezen tussen verschillende effecten (statisch, ademhaling en komeet) of de lichten synchroniseren met hun favoriete nummers via de muziekmodus. Dit alles kan worden gedaan via RGB-besturingssoftware van alle grote moederbordmerken.

Het LANCER-serie DDR5-geheugen zal beschikbaar zijn in een 5200MT/s met 16GB Single-channel kit en Dual-channel kit. (6000MT/s-versie komt eraan)



Bronnen: XPG

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.