Prijzen 12e generatie Intel Alder Lake-S processors verschenen


Op Twitter zijn vermoedelijke prijzen van Intels toekomstige Alder Lake-S processors verschenen. Het gaat om een zevental modellen, variërend van ongeveer €320 voor de goedkoopste i5-12600KF, tot over de €650 voor de i9-12900K.

Intel heeft zelf nog weinig bekend gemaakt over specifieke modellen in de Alder Lake-S serie, het merk gaat vermoedelijk komende maand de processors officieel lanceren.

Bekend is dat Intel de nieuwe Alder Lake-S serie in de tweede helft van dit jaar uit zal brengen. Met deze nieuwe serie zal Intel van de huidige LGA1200-socket overstappen naar LGA1700, waarbij de moederbord chipsets van de nieuwe Intel 600-generatie ook niet compatible zullen zijn met oudere 500- en lagere modellen.

Intels Alder Lake zal verder ondersteuning bieden voor de nieuwe DDR5-geheugenmodules en Thunderbolt 4. Verder beschikt de Alder Lake-serie over de Golden Cove + Gracemont 10nm SuperFin-architectuur met ondersteuning tot 16 cores en 24 threads.Bronnen: momomo_us

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.