Prijzen RTX 3080 en 3090-kaarten staan in webshops


Na de aankondiging van de nieuwe RTX 30-serie videokaarten staan de eerste prijzen van de verschillende merken nu ook online. Onder andere de kaarten van Asus en Gigabyte hebben prijzen gekregen.

Op de webshop caseking.de staan de prijzen van de RTX 30-serie kaarten van een aantal merken benoemd. Deze nieuwe RTX-modellen zijn op 1 september aangekondigd en de verschillende modellen krijgen nu ook hun eerste prijzen.

Voor de RTX 3080 beginnen de prijzen bij 740 euro voor een PNY en gaan tot iets boven de 800 euro voor een Asus ROG Strix. Bij de RTX 3090 liggen de prijzen uiteraard wat hoger, en lopen deze van ongeveer 1570 euro voor PNY tot bijna 1800 euro voor de ROG Strix. Merken zoals Gigabyte, Zotac en Inno3D zitten hier met hun prijzen net tussen met beide RTX’en. Overigens is de btw in Duitsland iets lager, waardoor de Nederlandse prijzen hoger kunnen liggen.Een exacte levertijd voor deze verschillende kaarten staat nog niet genoemd, wel heeft NVIDIA aangegeven dat vanaf 17 september de eerste RTX 30-serie kaarten geleverd zullen worden.Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.