Radeon RX 6650 XT en 6750 XT van Biostar verschijnen pre-launch


Ondanks dat de kaarten nog niet officieel aangekondigd zijn, zijn er wel al afbeeldingen verschenen van de nieuwe Radeon RX 6650 XT en RX 6750 XT van AMD. Specifiek gaat het om een tweetal custom modellen van Biostar, voorzien van een eigen heatsink en fans.


Afbeeldingen via Videocardz.com

Inmiddels is het al een tijd bekend dat AMD binnenkort een aantal vernieuwde Radeon RX-modellen uit zal brengen onder de RX 6X50-serie. Deze grafische kaarten worden gebaseerd op de bestaande RX 6600, 6700 en 6900. Het grootste verschil ten opzichte van de huidige generatie zal liggen in de geheugen- en kloksnelheden, verder zullen de kaarten zo goed als identiek blijven.

Met de vernieuwde modellen wordt de geheugensnelheid van de bestaande RX 6600 XT van 16 Gbps naar 17.5Gbps gebracht, en de RX 6700 XT zelfs van 16Gbps naar 18Gbps. Hiermee zouden de prestaties technisch gezien zo’n 5 tot 10% hoger worden, al is dit nog niet uitvoerig getest.Bronnen: Videocardz.com, Moore’s law is dead

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.