Raijintek introduceert de Ampere series ATX 3.0 voedingen


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Raijintek

Raijintek heeft onlangs de Ampere-serie geïntroduceerd, bestaande uit volledig modulaire ATX 3.0 voedingen. Op dit moment omvat de line-up slechts een 1200 W model, maar het bedrijf werkt aan de toevoeging van meer varianten op basis van verschillende wattages. Dit is de eerste voedingsserie van Raijintek die voldoet aan de 80 Plus Platinum en Cybenetics Platinum 230 V switching efficiency ratings. Hoewel er momenteel slechts een 1200 W variant beschikbaar is, zijn er twee kleuropties: zwart en mat wit, die zowel de kleur van de voedingsbehuizing als de modulaire kabels beïnvloeden.

De voeding voldoet aan de specificaties van ATX 3.0 en PCIe Gen 5, inclusief een 600 W-capabele 12V-2×6 modulaire kabel als opvolger van de 12VHPWR-connector met behoud van compatibiliteit. Naast deze kabel biedt de Ampere-serie ook een 24-pin ATX, vier 6+2 pin PCIe, twee 8-pin EPS, acht SATA, drie Molex en een Berg-connector. Onder de motorkap heeft de voeding een enkele +12 V rail ontwerp met actieve PFC, LLC, en DC-to-DC switching. Verschillende beschermingsmechanismen zijn ingebouwd, waaronder over/onderspanning, overstroom, overbelasting en kortsluiting. De voeding maakt gebruik van een 120 mm fluid dynamic bearing fan die tot 40% van de +12 V belasting kan uitschakelen. Met een lengte van 14 cm is de voeding geschikt voor mid-tower behuizingen. Helaas heeft het bedrijf nog geen prijsinformatie bekendgemaakt.Bronnen: Raijintek

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?