383,416

ProductwebsiteNog niet zo heel lang geleden liep ik tegen een review aan van een Raijintek Themis, een nieuw en nog wat onbekend merk wellicht voor sommigen, maar de resultaten waren best indrukwekkend. Toen ik voor een leuke mid-end build op zoek ging naar een degelijke, maar niet te prijzige koeler, besloot ik aan de slag te gaan met de ‘nieuwe’ Themis, de Themis Evo.

De Themis kostte niet meer dan 22 euro, de nieuwe Evo zit met een prijskaartje van iets boven de 30 euro net iets hoger in de markt. Daarvoor krijg je wel een extra heatpipe, en een aanmerkelijk groter koelblok. Het betreft een (in die prijsklasse) vrij standaard 120mm ventilator-model tower koeler. Met features als een eenvoudige installatie, en anti-vibratie mounting voor de ventilator wil Raijintek laten zien dat je voor een scherpe prijs toch een luxer product kan kopen. Uiteindelijk zal dat natuurlijk moeten blijken.

Uiteraard laat ik deze koeler voor deze review eerst even los op mn gebruikelijke test-setup. Voor deze test, en toekomstige koelers, heb ik een setup gekocht van een ASRock FM2A88X Extreme 4+ met een AMD Athlon 760k. Een socket FM2 Quadcore met unlocked multiplier. Wellicht niet het grootste heethoofd denkbaar, maar deze set zal zeker representatieve (en relatieve) performance resultaten van verschillende cpu koelers geven die ook goed bruikbaar zijn voor andere setups.

Verder vind ik het wel van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Nadat de Themis Evo heel kortstondig leverbaar was, zie ik nu op de prijzen-paginas geen vermelding meer. Een kleine check bij CaseKing.de (waar ik veel bestel) toonde dat hij vanaf 4 April weer leverbaar zal zijn. Vermoedelijk zal hij vanaf dat moment ook bij Nederlandse shops beginnen te verschijnen en goed leverbaar zijn.
Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.