“Razer Basilisk V3 biedt gamers alles wat ze zoeken in een personaliseerbare gaming-muis”


Dit artikel is een persbericht van Razer

Amsterdam – Razer, het toonaangevende lifestylemerk voor gamers, introduceert de Razer Basilisk V3. Deze gaming-muis heeft diverse eigenschappen die gebruikers meer personalisatiemogelijkheden bieden. Bijvoorbeeld elf programmeerbare knoppen, een slim scrollwiel om tussen verschillende standen te wisselen en een flinke dosis Razer Chroma RGB.

Ontworpen voor iedereen
Sinds haar introductie in 2017 is de Basilisk-familie continu verbeterd. Dit heeft geresulteerd in een lijn gaming-muizen die gamers zich helemaal eigen kunnen maken. De Razer Basilisk is een favoriet geworden voor gamers die een functierijke muis zoeken met veel personalisatiemogelijkheden en krachtige prestaties.

“De Basilisk V3 is een verdere verbetering ten opzichte van zijn voorgangers en heeft alle functies die een gamer wenst in een personaliseerbare muis”, zegt Alvin Cheung, Senior Vice President van Razers randapparatuur-afdeling. “Aandacht voor detail is essentieel als het gaat om de behoeften van gamers. En met het nieuwe innovatieve scrollwiel op de Basilisk V3 hebben onze ontwerpers gebruiksvriendelijkheid en aanpasbaarheid naar een hoger niveau getild.”

Nummer één op het gebied van slim scrollen
Gamers kunnen de Basilisk V3 op allerlei manieren aanpassen via zowel hardware- als software-implementaties. De Basilisk V3 heeft een slim Razer HyperScroll Tilt Wheel die zorgt voor een naadloze en ongeëvenaarde scroll-ervaring. Gebruikers kunnen hiermee automatisch schakelen tussen verschillende standen, of kiezen uit drie extra unieke functies – Tactile Scrolling, Smart-Reel, en Free-Spin Scrolling.
– Tactile Scrolling: Voor zeer nauwkeurig en duidelijk scrollen, ideaal om tussen wapens of vaardigheden te kiezen.
– Smart-Reel: Wanneer ingeschakeld via Razer Synapse kan het scrollwiel automatisch schakelen van Tactile- naar Free-Spin-modus wanneer men sneller scrollt.
– Free-Spin Scrolling: Voor soepel scrollen met hoge snelheid, perfect voor het snel doornemen van content of het uitvoeren van herhaalde game-commando’s.
Het scrollwiel van de Basilisk V3 is ook voorzien van Virtual Acceleration. Hiermee wordt de scrolsnelheid van de muis verhoogd naarmate deze sneller draait, zodat er nog sneller door lange documenten en artikelen kan worden genavigeerd. Virtual Acceleration kan via Razer Synapse worden ingeschakeld, waardoor de gebruiker de Basilisk V3 nog meer naar zijn hand kan zetten.

Gamen zoals nooit tevoren
Tien eenvoudig te bedienen knoppen en één aanpasbare profiel-switch onder de muis kunnen worden geherprogrammeerd naar functies zoals push-to-talk, ping, macro’s en secundaire functies. Gebruikers kunnen meerdere profielen opslaan en hiertussen schakelen. En met maximaal vijf profielen in het ingebouwde geheugen kan men altijd en overal met zijn eigen instellingen gamen.

De Basilisk V3 is geüpgraded met 11 Razer Chroma-verlichtingszones over de hele muis en een underglow die de muis in een Chroma RGB-gloed hult met meer dan 16,8 miljoen kleuren en talloze lichteffecten. Met momenteel meer dan 150 Chroma-geïntegreerde games, zal de verlichting slim synchroniseren en reageren op gebeurtenissen in games.

Een overvloed aan functies
De Razer Basilisk V3 is ook uitgerust met de Razer Focus+ 26K DPI Optical Sensor. Dit is een zeer geavanceerde en precieze sensor en heeft functies zoals Asymmetric Cut-Off, waarmee gebruikers hun lift-off en landingsafstand kunnen aanpassen, afhankelijk van hun wensen. De Razer Optical Mouse Switches Gen-2 zorgen voor scherpe, doelgerichte klikken met een activeringssnelheid van 0,2 ms die onbedoelde dubbelklikken voorkomt.

Over de Razer Basilisk V3
– 10+1 onafhankelijk programmeerbare knoppen
– Razer HyperScroll Tilt Wheel met automatische trapsgewijze en vrije standen
– 11 Razer Chroma-verlichtingszones met 16,8 miljoen kleurenopties
– 26.000 DPI Focus+ Optical Sensor met 99,6% resolutie-nauwkeurigheid
– Tot 650 inch per seconde (IPS) / 50 G versnelling
– Geavanceerde lift-off/landing-afstand
– Razer Optical Mouse Switches Gen-2 die tot zeventig miljoen muisklikken meegaan
– Gevoeligheid instelbaar (standaardniveaus: 400/800/1600/3200/6400)
– Ergonomisch rechtshandig ontwerp met spuitgegoten rubberen grips
– Hybride intern- en cloud-opslag (4+1 profielen)
– Razer Synapse 3
– Speedflex-kabel van 1,8 meter
– Afmetingen: 129 mm (lengte) x 62 mm (breedte) x 43 mm (hoogte)
– Gewicht: 101 gram (exclusief kabel)

Prijs & beschikbaarheid
€79,99 – nu beschikbaar via en erkende retailers.Bronnen: Razer

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.