Razer Basilisk V3 review


Ieder jaar belanden honderden producten op onze bureaus voor evaluatie. Maar elke uitgebreide review en elke video komt neer op tientallen uren werk, en dat is natuurlijk lang niet altijd haalbaar. Zeker niet in een jaar waarin wij een flinke afstand gingen verhuizen, plus een jaar waarin de klassen van de kinderen om de haverklap moesten sluiten vanwege een coronauitbraak. Hierdoor blijven producten die soms an sich harstikke interessant (kunnen) zijn soms liggen door een tijdgebrek, terwijl jij er wellicht toch benieuwd naar bent.

Om dit jaar op een leuke en hopelijk zinvolle manier af te sluiten doen we daarom een eindejaarscrunch: korte en krachtige samenvattingen van producten waar wij het afgelopen jaar wél actief mee aan de slag zijn gegaan, maar waarvan een uitgebreide review er niet is van gekomen. En dat is ook geen waarde oordeel, sommige producten blijven wellicht liggen omdat ze niet zo spannend zijn, anderen hadden simpelweg pech door uit te komen op een moment dat er andere grote launches de agenda bepaalden, of omdat wij in lockdown zaten. De harde eis die we wel stellen is dat we elk product zelf daadwerkelijk in gebruik hebben gehad; échte ervaringen dus, maar dan korter.

Heb je vervolgens nog vragen, stel die dan gerust onder in een reactie, of via social media (check de links hieronder).

En dan aan de beurt: de Razer Basilisk V3, een all-round ergonomische gaming muis.


Waar de ene na de andere ultralichte gaming muis passeert gaat Razer met de Basilisk inmiddels al weer 3 generaties een andere kant op, dit is namelijk een iets grotere palm-grip “ergonomische” muis met een focus op veel knoppen en functionaliteit. Met 101 gram is het overigens geen zware muis zoals vroegah (toen alles beter was enzo. Not.), maar wel merkbaar meer een handje vol dan de mainstream populaire muizen van dit moment.


Wat je er voor terug krijgt is echter een stukje degelijkheid en functionaliteit. Hij voelt echt uitstekend aan met fijne materialen, en je krijgt niet alleen flink meer knoppen, maar ook een scrollwiel met scroll, click, en side-click functies. Dat wiel kan ook automatisch schakelen tussen stapsgewijs en een vrije spin. Voor CSGO fanaten ligt dit wellicht niet voor de hand, maar liefhebbers van wat tragere games en een meer ontspannen grip worden hier uitstekend bediend. Zeker in combinatie met de software waarbij je makkelijk nog meer functies per knop kan toewijzen met shift-functies, en helemaal wanneer je ook nog eens flink wat uren maakt in browsers, documenten en sheets.


De makkelijkste uitleg is om de Basilisk V3 de Razer G502 te noemen, want Logitech’s mainstream knaller en deze muis geven grotendeels toch een vergelijkbare ervaring. Het feit dat die inmiddels minder dan 50 euro kost en Razer zo’n 80 euro kost is dan wel een beetje een domper. Razer brengt daar wel het nodige tegenin, zoals PTFE gliders waardoor hij wat soepeler loopt, een soepelere kabel dan de stugge achterhaalde G502 kabel en ontzettend fijne (en rappe) optische switches die langer mee moeten gaan. Dat maakt de Basilisk V3 toch een geduchte concurrent en een serieuze optie voor iedereen die iets met deze vorm zoekt: wat mij betreft een onderbelichte aanrader.Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.