Razer brengt Basilisk V3 Pro gamingmuis en draadloze lader uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Razer

Razer introduceert de Basilisk V3 Pro. Dit is een geavanceerde draadloze gaming-muis die volledig aanpasbaar is en de prestaties bevordert. De Basilisk V3 Pro is Razers meest geavanceerde gaming-muis tot nu toe en zet een nieuwe standaard binnen de gaming-community. Hij heeft onder andere een Razer HyperScroll Tilt Wheel, Razer Optical Mouse Switches Gen-3, 10+1 programmeerbare knoppen en een Razer Focus Pro 30K Optical Sensor. Daarnaast is draadloos opladen mogelijk met de Razer Mouse Dock Pro en Wireless Charging Puck (beide afzonderlijk verkrijgbaar).

Aanpasbaar als nooit tevoren
De Basilisk V3 Pro is voorzien van Razer Chroma RGB en biedt Chroma-verlichting voor dertien zones en volledige underglow. Gamers kunnen elke zone aanpassen met meer dan 16,8 miljoen kleuren en talloze lichteffecten tijdens het spelen van een van de meer dan 200 games waarin Chroma is geïntegreerd. Met de Razer HyperScroll Tilt Wheel kunnen spelers snel door content scrollen of overschakelen naar de tactiele modus. Dit zorgt voor meer controle en geeft feedback waardoor je snel wapens of vaardigheden kunt wisselen.

De kenmerkende en iconische vorm van de muis met 10+1 programmeerbare knoppen ondersteunt verschillende grepen. Verder kunnen aan de knoppen een eindeloze combinatie van commando’s en macro’s worden toegewezen voor meer ergonomie en controle.

Onvergelijkbare prestaties
De precisie, lage latency, beterde duurzaamheid en snelheid zijn allemaal kenmerkend voor de Basilisk V3 Pro. De Focus Pro 30K Optical Sensor heeft een resolutienauwkeurigheid van 99,8% en biedt allerlei AI-functies zoals Smart Tracking, Motion Sync en Asymmetric Cut-off. Smart Tracking zorgt voor automatische kalibratie op diverse oppervlakken. Hiermee houdt de muis op elk oppervlak een consistente lift-off-afstand, zelfs op glas.

Bovendien is de Basilisk V3 Pro voorzien van de nieuwe Razer Optical Mouse Switches Gen-3. Deze tactiele switches voorkomen dubbelklikken en debounce delay en hebben een nog langere levensduur. Deze switches hebben een levensduur tot 90 miljoen klikken, waardoor de duurzaamheid met meer dan 25% is toegenomen ten opzichte van de vorige generatie switches.

Draadloze connectiviteit met ondersteuning voor meerdere apparaten
De Razer Basilisk V3 Pro bevat ook Razer HyperSpeed Wireless via een 2.4 GHz-verbinding. Hierdoor haalt de muis snelheden die 25% hoger liggen dan bij andere draadloze technologie. Door zowel een compatibel draadloos Razer-toetsenbord als de Basilisk V3 Pro op een enkele dongle aan te sluiten, hebben gamers een USB-poort minder nodig. Dankzij de Bluetooth-verbinding en Type C-aansluiting is de Basilisk V3 Pro veelzijdiger en kun je moeiteloos van apparaat wisselen. De Basilisk V3 Pro is ook compatibel met de Razers 4K Hz HyperPolling Wireless Dongle, zodat gamers een draadloze pollingsnelheid van 4000 Hz kunnen bereiken.

Geavanceerd draadloos opladen
Razer introduceert ook, samen met de Qi-gecertificeerde Basilisk V3 Pro (als de Wireless Charging Puck is bevestigd), de nieuwe Razer Mouse Dock Pro. Deze heeft een geïntegreerde 4K Hz-transceiver en maakt magnetisch, draadloos opladen mogelijk. Gamers kunnen de reguliere muispuck van een compatibele Razer-muis vervangen voor de draadloze oplaadpuck (inbegrepen bij de Mouse Dock Pro) en de muis opladen door hem op de dock te plaatsen. Deze blijft dankzij een magneet op zijn plek tijdens het opladen.

De Mouse Dock Pro beschikt ook over een geïntegreerde Razer HyperPolling 4K Hz-transceiver voor een 4K Hz draadloze polling rate. Daarnaast heeft de dock acht Razer Chroma RGB-verlichtingszones, met keuze uit 16,8 miljoen kleuren.

Prijzen en beschikbaarheid
Basilisk V3 Pro: €179,99
Mouse Dock Pro: €99,99
Wireless Charging Puck: €24,99
Basilisk V3 Pro + Wireless Charging Puck: €193,99
Basilisk V3 Pro + Mouse Dock Pro: €242,99Bronnen: Razer

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.