Razer brengt nieuwe BlackWidow V4 Pro gamingtoetsenbord uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Razer

Razer kondigt de Razer BlackWidow V4 Pro aan. Deze nieuwste generatie van Razers BlackWidow-lijn heeft functies voor elke gamer. De Command Dial biedt uitgebreide commando’s en snelkoppelingen voor desktop apps en in games. Daarnaast zorgen speciale macro-toetsen ervoor dat complexe handelingen kunnen worden uitgevoerd met één druk op de knop tijdens intense spelmomenten. Iedere toets van het toetsenbord beschikt over Razer Chroma RGB-verlichting en er is een multi-zone underglow-verlichting.

Aanpassingsmogelijkheden en controle
De Command Dial is standaard ingesteld met acht standen, bijvoorbeeld om in te zoomen of om van browsertabblad te wisselen. Bovendien kunnen gebruikers de draaiknop programmeren met maximaal honderd aangepaste instellingen, waardoor de draaiknop zowel met de klok mee als tegen de klok in kan worden gebruikt. Voor dagelijks gebruik zijn er meerdere sneltoetsen te programmeren, bijvoorbeeld om de penseelgrootte in Photoshop aan te passen, om te scrollen en meer. Er kan makkelijk tussen verschillende standen worden geswitcht met een druk op de Command Dial, waarbij de standen gemakkelijk te herkennen zijn aan de achtergrondverlichting van de draaiknop.

Er zijn vijf macro-toetsen geplaatst aan de linkerkant van het toetsenbord. Deze kunnen worden gebruikt om complexe handelingen te verrichten en zijn allemaal programmeerbaar via Razer Synapse of met on-the-fly macro-opname. Bovendien heeft het toetsenbord drie macro-toetsen aan de zijkant, waarmee er in totaal acht praktisch gepositioneerde macro-toetsen zijn.

Meeslepende Razer Chroma RGB
De BlackWidow V4 Pro biedt een meeslepende ervaraing dankzij Razer Chroma RGB. Elke toets van heet toetsenbord wordt verlicht, hetgeen zorgt voor een helder, levendig RGB-effect. Dit wordt nog verder versterkt door underglow-verlichting van 38 zones, die wordt uitgebreid naar de magnetische polssteun van pluche kunstleer.

Via Razer Synapse kunnen gebruikers niet alleen al hun Razer Chroma RGB-apparaten met elkaar synchroniseren, maar ook met andere Chroma Connect-producten van externe partijen. Er zijn meer dan tweehonderd spellen met geïntegreerde Chroma, waarbij de RGB-verlichting wordt afgestemd op handelingen of situaties in het spel.

Boordevol extra functies
Het toetsenbord beschikt over de nieuwste generatie mechanische switches van Razer die beschikbaar zijn in groene Clicky-switches voor tactiele feedback, of gele Lineaire switches voor een soepele en stille ervaring. Beide soorten switches zijn verder getest en kunnen nu tot honderd miljoen toetsaanslagen aan.

Andere belangrijke kenmerken zijn USB 2.0-passthrough, afneembare Type C-aansluitingen, een duurzame 5052 aluminiumlegering behuizing, pootjes die in twee verschillende standen kunnen worden geplaatst en een polling rate tot 8000 Hz. Ook bevat het toetsenbord intern 2 lagen geluiddempend schuim en stabilisatoren voor een beter geluid tijdens het typen.

Prijzen en beschikbaarheid
De BlackWidow V4 Pro is vanaf vandaag verkrijgbaar met een adviesprijs van €270.Bronnen: Razer

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.