Razer Kraken BT Kitty Edition Review


Het was mijn meest memorabele headset van 2019: de Razer Kraken met Kitty Ear upgrade kit. Niet de best klinkende, niet de meest comfortabele, maar wel knal roze en met kattenoortjes. Wat wil je nog meer?

Kennelijk een draadloze versie, want precies dat heeft Razer net uitgebracht: de Razer Kraken BT Kitty Edition Quartz. Jammer dat ze de e-girl marketing technisch beter vonden dan mijn foto van het vorige model. Zeg nou eerlijk: who wore it best?


of


Smaken verschillen I guess?

Het grote verschil is dat hij nu draadloos is, en dat de oortjes er vast op zitten en van Chroma RGB voorzien zijn. En de prijs? Zo’n 109 euro.


Eigenlijk vraag ik mij af wat er nu precies aan te reviewen valt, want dat je dit voor de uitstraling koopt lijkt mij vanzelfsprekend: Roze. Oortjes, RGB. De rest lijkt bijzaak toch?
Niet dat die bijzaken per sé slecht zijn. Zo is de bouwkwaliteit best prima, is het comfort zelfs op een XL hoofd eigenlijk goed, en de verstelbaarheid naar kleine maatjes ook prima, en zijn de kussentjes ook best zacht rond de oren.Waar het “mis” gaat is dat die bouwkwaliteit en afwerking niet per sé op het niveau zijn van 109 euro, vooral de wat simpele volume knop voelt eenvoudig, en ook de (wel roze) micro USB kabel voelt karig nu Type-C de standaard is, en we kennen wel degelijk luxer voelende headsets voor dit geld.Ook de geluidskwaliteit past meer bij het 60 a 75 euro segment dan 100 of hoger. Deels te danken aan Bluetooth uiteraard, wel 5.0 maar geen AptX, maar ook gewoon de algemene indruk. Het is “OK”, aangenaam genoeg om wat uurtjes (sterker nog, 50 op één accuduur als je de RGB achterwege laat is best veel) mee door te brengen. Maar eerlijk: dit is niet het toppunt van geluidskwaliteit voor dit geld. De balans is wel redelijk ok, met een aanwezige maar niet overdreven bas, een redelijk laag-mid, maar zoals je in de SPL grafiek ziet wel redelijk verval vanaf 3kHz tot ca 6kHz, om vervolgens in het hoge weer wat scherper te worden. Niets wat stoort tijdens wat mobile gaming (zet wel de game mode aan om lag tegen te gaan), wat casual spotify luisteren, of tijdens het selfies maken, maar nogmaals bedenk jezelf dat minimaal een paar tientjes van je investering in de uitstraling zijn gegaan.


Het enige echte nadeel waar je rekening mee moet houden is de opnamekwaliteit van de microfoon. Logisch, want de mic zit in een gaatje op de schelp. Goed genoeg voor een incidenteel belletje, maar verwacht geen wonderen. Ook voor een uitgebreide online meeting zou het niet mijn keuze zijn.


Conclusie


Wat ik al zei, dit serieus reviewen heeft weinig zin: de Razer Kraken BT Kitty Edition is een fun-product van Razer. Dat weten ze (dus ik vermoed ook dat ik hier niets vertel wat ze zal verbazen), dat wisten wij van te voren, en dat weet jij vermoedelijk ook als je hier serieus naar aan het kijken was. Toch moeten we als reviewer dit soort zaken wel duidelijk maken: dit is natuurlijk niet toppunt-headset voor de prijs die je betaalt.

Belangrijker is dat het meeste wel gewoon prima is. Bouwkwaliteit is OK, geluidskwaliteit is goed genoeg voor casual gebruik, en ook de pasvorm en het comfort is gewoon prima: geen uber luxe, maar wel flexibel en comfortabel genoeg voor maatjes S tot XL. Daarbij is de accuduur ook dik prima, ca 20 uur met lichtjes aan en 50 uur zonder.

En dat alles maakt deze headset wel geslaagd als grappig cadeau, of gewoon om jezelf een beetje mee te laten opvallen op webcam / stream / straat, en/of om je oma opmerkingen over “de jeugd van tegenwoordig” te laten maken. Kortom, een leuk ding voor iedereen die de humor er wel van inziet.

Normaliter zou ik zeggen “Approved” voor de objectieve prestatie. Maar de wereld heeft meer roze hardware nodig, dus roze hardware krijgt de…


Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.