Productpagina @ Razerzone.com


Het is inmiddels meer dan half mijn leven geleden dat Razer met hun Boomslang ‘de’ muis had die je als jonge gamer echt wilde hebben, het was tenslotte de muis die de (op dat moment zeer beperkte) groep pro-gamers gebruikte. Toch kwam het er voor mij niet van, al was het maar omdat het op dat moment lastig was je ouders te overtuigen dat een dergelijke muis voordelen bood (in 1998 werd ik 15, en in het land waar ik toen woonde was een bijbaantje voor een 15 jarige geen optie).

Het bedrijf wat op dat moment een one-trick pony was (ze hadden tenslotte maar één product), groeide uit tot één van de meest bekende randapparatuur fabrikanten vandaag de dag op de markt met niet enkel muizen, maar ook toetsenborden, headsets en tegenwoordig ook wearables en complete systemen in het assortiment.

Één van de grote veranderingen was de verschuiving van het concept “één game-muis” naar verschillende specialistische game-muizen. Het review-onderwerp van vandaag is daar zo’n voorbeeld van. De Razer Naga Epic Chroma is namelijk een MMO muis (zoals Razer direct op de productpagina aan geeft), oftewel primair ontwikkeld voor games zoals World of Warcraft of Rift. Hoewel “Naga Epic Chroma” een flinke naam is die al aardig wat zegt, ontbreekt in de naam een belangrijk onderdeel van deze muis: Het betreft namelijk een draadloos model.

Een Razer muis is zelden echt goedkoop, en een draadloos model met een flink aantal features in de regel ook niet. Om de Razer Naga Epic Chroma in huis te halen mag je normaliter ca 120 euro afrekenen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.