Razer Seiren Emote Review


Ieder jaar belanden honderden producten op onze bureaus voor evaluatie. Maar elke uitgebreide review en elke video komt neer op tientallen uren werk, en dat is natuurlijk lang niet altijd haalbaar. Zeker niet in een jaar waarin wij een flinke afstand gingen verhuizen, plus een jaar waarin de klassen van de kinderen om de haverklap moesten sluiten vanwege een coronauitbraak. Hierdoor blijven producten die soms an sich harstikke interessant (kunnen) zijn soms liggen door een tijdgebrek, terwijl jij er wellicht toch benieuwd naar bent.

Om dit jaar op een leuke en hopelijk zinvolle manier af te sluiten doen we daarom een eindejaarscrunch: korte en krachtige samenvattingen van producten waar wij het afgelopen jaar wél actief mee aan de slag zijn gegaan, maar waarvan een uitgebreide review er niet is van gekomen. En dat is ook geen waarde oordeel, sommige producten blijven wellicht liggen omdat ze niet zo spannend zijn, anderen hadden simpelweg pech door uit te komen op een moment dat er andere grote launches de agenda bepaalden, of omdat wij in lockdown zaten. De harde eis die we wel stellen is dat we elk product zelf daadwerkelijk in gebruik hebben gehad; échte ervaringen dus, maar dan korter.

Heb je vervolgens nog vragen, stel die dan gerust onder in een reactie, of via social media (check de links hieronder).

En dan aan de beurt: de Razer Seiren Emote, een microfoon met een opvallend kleurendisplay er op.


De meeste producten die wij reviewen zijn vooral functioneel. Natuurlijk mogen ze emoties opwekken, maar het is onvermijdelijk dat je vroeg of laat gaat kijken naar hoe “goed” iets is, gevolgd door de vraag of het ook een beetje een goede deal is vergeleken met de rest van de markt. En gezien het giga aantal “goede”, “prima” of “it’s fine” hardware op de markt is dat soms verdomd lastig; het meeste is wel “fine”, maar een uitzonderlijke prestatie is zeldzaam. En soms word je daar als reviewer een beetje depressief van, te veel producten doen weinig mis maar haal je alsnog je schouders voor op, en producten die echt je enthousiasme kietelen zijn gewoon te zeldzaam geworden.

Producten die vervolgens een oprechte glimlach op je gezicht toveren hebben daarmee een streepje voor. Zo ook de Razer Seiren Emote. Razer heeft de nodige microfoons in hun assortiment, maar de Emote variant is verreweg het leukst. Hij komt namelijk met een pixel display in de mic zelf die je zelf kan instellen, of als je een fanatieke streamer bent kan je hem zo afstellen dat hij reageert op bijvoorbeeld Twitch alerts, subs, etcetera. Het is een concept dat prima werkt, mits je begrijpt dat de emote zijde wel naar de camera gericht moet worden, en niet richting jezelf. Het lijkt daarmee vooral een tool die bedoeld is om je kijkers te motiveren iets te doen om je microfoon iets leuks te laten doe, niet de “aw leuk hartje” mic wat mijn kleine er van gemaakt heeft.
Is er wat mis met dat concept? Helemaal niet, het is harstikke leuk. En dat maakt het ook makkelijk door de vingers te zien dat een basismodel Seiren goedkoper is en even goed functioneert, dat hij een micro USB aansluiting heeft, of dat je voor iets meer dan de 125 euro die deze microfoon momenteel kost een objectief betere microfoon haalt. Hij klinkt prima, zeker goed genoeg voor een kleine of beginnende streamer op zoek naar iets opvallends, hij kost niet al te gek veel, en dat is genoeg. Dat hij verder flexibel op zijn poot staat is mooi meegenomen, maar ook bijzaak in je keuze voor of tegen dit apparaat.De emotes instellen kost even tijd, maar is wel eenvoudig.


Micro USB, das weer jammer.

Kopen dus? Mwah, misschien. Ik zou even goed nadenken of je liever niet de extra functionaliteit van bijvoorbeeld de Elgato Wave 3 wilt als streamer, die mixing features doen ook veel voor je stream. Of dat je misschien toch nog een stapje omhoog wilt in pure geluidskwaliteit wat absoluut te vinden valt onder de 200 euro (de Seiren klinkt goed genoeg, maar de Wave 3, Yeti X, NT-USB en Quadcast klinken een stapje beter).


Razer leunt dan relatief zwaar op het concept “leuk”, wat naar mijn weten geen andere mic doet. Je zal dus voor jezelf moeten bepalen wat voor jou belangrijk is; voor menigeen zal dat de betere mic zijn, maar voor iedereen die denkt te kunnen profiteren (al dan niet financieel) van deze gadget is het een grappig ding. Wat mij betreft maakt Razer dan ook snel wat meer van dit soort apparaten die leuk integreren met stream software en platformen, want die markt ligt nog aardig open.Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.