#RGBAllTheThings met Corsair iCue


Denk je aan RGB, dan denk je al snel aan Corsair. Corsair houdt namelijk nogal van RGB. Hoeveel houdt Corsair van RGB? Heel, heel veel. Misschien zelfs iets té veel? Zelf zouden ze dat onzin noemen, want er bestaat volgens hen niet zoiets als té veel RGB. Daarom stoppen ze hun RGB niet onder stoelen of banken (vreemd genoeg nog niet ín stoelen overigens), maar willen ze het maar al te graag laten zien. En dat gaan we doen vandaag: kijken naar wat recente producten van Corsair met de nodige lichtjes erin.

Dit artikel wordt gesponsord door Corsair. Onderaan de pagina vindt je een uitleg over hoe de vork in de steel zit.


RGB Goals


Of je RGB in computers nu leuk vindt of niet, je kan er niet omheen dat het populair is en dat het tot hele, hele mooie setups kan leiden. Iedereen die wel eens met RGB gewerkt heeft zal je echter kunnen vertellen dat het soms best pittig is om je setup naar wens te krijgen. Zeker verschillende merken combineren kan een drama zijn, waarbij vooral de moederbordfabrikanten nog wat werk te verzetten hebben.

Tegelijkertijd is er een ecosysteem strijd die niemand wil opgeven. Idealiter hadden we al lang één standaard gehad, maar dat lijkt vooralsnog onwaarschijnlijk. Toch is het wel correct om te zeggen dat in deze titanenstrijd Corsair vooralsnog één van de betere, zo niet de beste papieren heeft. Zo hebben ze een groot deel van de componenten in eigen zak, zoals cases, werkgeheugen, voedingen en koelers, kunnen ze tegenwoordig overweg met (een deel van) de ASUS en MSI hardware, hebben ze een volledige randapparatuur line-up, en hebben ze nog de nodige extra’s. Als we als doel stellen dat we alle RGB in één softwarepakket willen houden komt Corsair er gewoon als aantrekkelijkste uit, overigens niet in de laatste plaats omdat de software ook daadwerkelijk goed in elkaar zit. We bouwen hier heel veel builds, maar iCue geeft ons echt de minste hoofdpijn. Getuige deze tweet van de dame:

(Geloof mij, veel dichter bij een compliment kom je niet)

RGB in je PC


Voor dit artikel hebben we een leuke build gemaakt met o.a. de Corsair 4000X RGB, een case die met drie strakke RGB fans voorin komt af fabriek, en een wit canvas is altijd net even kleurrijker met RGB verlichting. Met een helder glazen frontpaneel is de voorkant natuurlijk helemaal uitgesproken RGB verlicht. En geen zorgen over de koeling trouwens, er is genoeg ademruimte zodat de RTX 3090 SUPRIM van MSI en de Intel Core i9-10900K ook prima gekoeld bleven. Het is een leuke lichtjes-case voor niet al te veel geld.



Welke componenten je erbij zoekt maakt niet heel veel uit, maar MSI’s Z490 Godlike (super dik bord, beetje (heel erg) duur) met de RGB draak en de RTX 3090 SUPRIM met de dunne RGB randjes passen wel lekker. Corsair’s RGB is over het algemeen lekker helder, ietwat verzadigd, maar ook wel weer strak. Dus dat wil je ook in je andere onderdelen opzoeken. Iets compleet over-the-top, denk aan de Palit GameRock, lijkt mij iets minder te passen.


In een Corsair build kan een waterkoeler natuurlijk niet ontbreken, iets waarvan ze een hele line-up hebben. Hier gebruiken we H115i Elite Capellix. In deze video zie je overigens de witte variant:

In de video hierboven zie je de iets grotere broer van de 4000X in deze foto’s, de 5000D RGB (ook verkrijgbaar in 5000X RGB). De 4000 serie is iets goedkoper, en een fijne mid-tower met focus op gebruiksgemak. Maar als je echt RGB fan bent is de 5000-serie wel de moeite. Die is iets hoger, waardoor je een waterkoeler bovenin kan combineren met hoger geheugen. Zoals de Dominator Platinum RGB modules:

Zowel de cases, koelers als het geheugen is in zowel wit als zwart te krijgen. Afhankelijk van je eigen smaak. Dat gaat overigens ook op voor de voedingen, die Corsair tegenwoordig ook met RGB maakt. Zo hebben wij in de build op de foto de CX750F RGB gebruikt. Leuk is dat de witte versie ook meteen met witte kabels komt.



Gesponsord artikel of niet, we blijven wel eerlijk: Voor de RGB hoef je zo’n voeding niet te overwegen, althans niet in een standaard case als dit. Hier zie je het namelijk alleen van de achterkant van je PC. Maar, in andere cases kan het natuurlijk anders uitpakken.

RGB Buiten je PC


Als je voor RGB gaat, dan wil je dat in je hele setup. En natuurlijk heeft Corsair dan ook de nodige RGB randapparatuur. Muizen, toetsenborden, en tegenwoordig ook muismatten.



Het meest opvallende product zijn echter de LT100 “Smart Lightning Towers”. Wat doen die vraag je je af? Nou… RGB doen ze. Niets meer, niets minder. Je PC wordt er niet sneller van, je wordt er geen betere gamer van, maar als je het goed doet (en wat geld over hebt) wordt je er wel blij van. Corsair maakt ze ook echt leuk met tal van software opties, verschillende effecten, et cetera. Ze laten zich wat lastig fotograferen overdag, maar neem het van ons aan: ze zijn prima helder en hebben keurige kleuren.





Het is een pure fashion accessoire, en ze schamen zich daar ook niet voor. Je koopt ze in setjes van twee, en kan tot maximaal vier pilaartjes uitbreiden. Iets wat wij met absolute zekerheid bij de kinderen gaan neerzetten.

Corsair RGB Showcase


Omdat het kan, nog wat andere foto’s en video’s uit ons verleden met Corsair’s RGB.


De altijd prachtige Dom-Plats.


Allemaal QL-fans in de Corsair 500D Case


De QL-serie heeft LEDjes aan voor- en achterzijde.


De iCue LS100 zijn LED strips die je als ambient verlichting achter je monitor kan plakken, of bijvoorbeeld onder je case…


… zoals hier onder de 500D

Of nog een mooi oudje, de iCue 465X, met LL fans en weer dat geheugen natuurlijk:



En deze mag natuurlijk niet ontbreken. De Corsair Crystal 680X is nog altijd een prachtig voorbeeld van een RGB Showcase:

Afsluitend


Showcase of niet, Corsair doet RGB leuk en goed, met een compleet ecosysteem van componenten, randapparatuur, fans en accessoires. Wil je RGB serieus nemen komende build? Dan weet je waar je terecht kan.

Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)


Sponsor Uitleg:
Dit artikel wordt gesponsord door Corsair, dat was vast al duidelijk. Maar dingen als #ad en #spon zie je overal en nergens tegenwoordig, maar wat betekent dit precies in dit geval? Simpel, hier is de samenvatting van het gesprek tussen Corsair en Techtesters.
Corsair: “RGB SO GOOD!!!11!”
TT: “??”
Corsair: “RGB. GOOD. K?”
TT: “Jullie willen dat wij iets meer van jullie RGB laten zien?”
Corsair: “Yes. RGB 4TW.”
TT: “Ok we bedenken wel wat leuks!”.
En zo (ongeveer) is dit artikel dus ontstaan. Ik weet niet of dit is wat ze in gedachten hadden, maar dat merken we morgen wel. Maar het moge duidelijk zijn dat ze echt van RGB houden daar. En daar hoor je ons, en onze kinderen niet over klagen.

Gesponsorde content maakt het mogelijk om meer tijd uit ander werk te nemen en het in Techtesters te investeren. Feedback op dergelijke artikelen horen we graag via bijvoorbeeld Discord of Twitter. Zie je dit liever niet? Overweeg dan om ons direct te steunen via bijvoorbeeld Patreon (link)

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.