Review: Roccat Kave XTD Stereo
Productpagina @ ROCCAT.org


We gaan wederom langs bij een merk welke met hun recente producten in elk geval een uitzonderlijk positieve ervaring achter hadden gelaten: ROCCAT. Één van de ietwat recente reviews ging over de Kave XTD Stereo en vandaag ligt de iets hoger gepositioneerde broer, de Kave XTD 5.1 Analog, op tafel ter beoordeling. De Kave XTD 5.1 Analog kenmerkt zich als ‘echte’ surround headset, oftewel met meerdere speakers per kant, en een analoge aansluiting voor gebruik op je 5.1 geluidskaart.

De Kave series gaat inmiddels alweer een jaartje of 6 mee en in de tussentijd zijn er een flink aantal modellen onder die noemer uitgebracht. De XTD aanduiding vinden we enkel op de meest recente modellen, maar dan hebben we het alsnog over vier verschillende headsets die op dit moment actueel zijn (zes als je de verschillende kleurstellingen van de “Military” reeks meetelt). Tot enkele weken geleden kon je primair kiezen tussen de Kave XTD 5.1 met een stevig prijskaartje van 160 a 170 euro en een USB aansluiting, en de meer betaalbare XTD Stereo die bij vlagen zelfs onder de 70 euro te vinden was (momenteel 75 a 80) met een analoge aansluiting. Wat prijs betreft zit de nieuwe Kave XTD 5.1 Analog er een beetje tussen in (een eurotje of 110), en combineert deze nieuwe Kave de 5.1 surroundsound van zijn grotere broer met de analoge aansluiting van de kleinere.

De Kave XTD Stereo ligt nog altijd naast de Game PC van mijn dame, die er geen slecht woord over kan zeggen. Hoge verwachtingen dus voor de jongste telg in de Kave familie, maar er staat mij iets bij dat “prestaties uit het verleden…”

250250250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.