Review: Roccat Kave XTD Stereo

Prijzen en Levertijden @ Hardware.info
Prijzen en Levertijden @ Tweakers.net
Productpagina @ ROCCAT.org


Wederom tijd voor een headsetje. De ROCCAT (Ja, daar gaan we weer.. capslock!) Kave XTD Stereo werd onlangs uitgebracht als een upgrade over de oudere Kave series, en een broertje van de Kave XTD 5.1 Digital. Een, de naam zegt het al, echte Stereo headset dus, maar de verschillen zijn iets groter dan enkel Stereo versus Surround. Hoewel ik recentelijk veel headsets gezien heb met een USB aansluiting en ingebouwde geluidskaart, is de Stereo weer een echte 3.5mm headset waarbij ik beter gebruik zou moeten kunnen maken van de geluidschips in onze Game PC’s.

ROCCAT zet deze headset op de markt met als prioriteiten: Geluidskwaliteit, degelijkheid, en comfort. Logisch natuurlijk gezien het de primaire elementen zijn die een goede headset maken, maar geen echte gekkigheid of vreemde marketing kreten komt naar voren op de productpagina. ROCCAT maakt in de regel geen goedkope spullen (getuige het 40 euro kostende Hiro muismatje, welke overigens wel heel lekker is), maar met een adviesprijs van 80 euro, en een vanaf prijs van 70 euro op de Nederlandse markt, lijkt de prijs wel mee te vallen voor een headset gebaseerd op 50mm drivers (speakers). Uiteraard was ik zeer benieuwd of de headset de beloftes waar ging maken.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.