“RTX 3050 van NVIDIA vanaf 27 januari verkrijgbaar”


Een bekende leaker van specificaties heeft meer bekendgemaakt over de mogelijke verkrijgbaarheid van NVIDIA’s GeForce RTX 3050. Deze RTX 3050 zal het minst krachtige model van de RTX 30-serie worden, al blijft het de vraag of de prijs hier ook naar zal zijn.

De kaart zou volgens de verschenen gegevens vanaf 27 januari in de digitale schappen liggen, waarmee deze voor iedereen verkrijgbaar zal zijn. Of dit ook de datum is dat NVIDIA de kaart gaat onthullen is niet bekend.

Van de RTX 3050 wordt verwacht dat deze een GA106-150 grafische chip aan bord krijgt samen met 8GB grafisch geheugen op een 128-bit bus. Hiermee neemt de kaart het op tegen de RX 6500XT van AMD die in de loop van komend jaar verwacht wordt.Bronnen: Videocardz.com, kopite7kimi

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.