RTX 3060 Ti komt toch later dit jaar


Nadat eerder geruchten rondgingen dat de RTX 3060 Ti op 17 november aangekondigd zou worden, is er recent verschenen dat dit een paar weken op zal schuiven. Deze videokaart zal 2 december waarschijnlijk aangekondigd worden.

Eerder werden er al specificaties bekend gemaakt van de RTX 3060 Ti, vervolgens werd er een lanceerdatum genoemd, later werd er duidelijk dat deze datum alweer verschoven zou zijn naar later dit jaar. Zo wordt verwacht dat NVIDIA de nieuwe RTX 3060 Ti rond 2 december zal lanceren.

Bekend is dat de RTX 3060 Ti beschikt over 4864 CUDA-cores en 8GB GDDR6-geheugen met een maximale bandbreedte van 448GB/s. Het vermogen zal ergens tussen de 180 en 200 watt liggen. Met deze specificaties zal de kaart voornamelijk geschikt zijn voor 1080P-gaming met ray-tracing ingeschakeld.


Volgens eerdere geruchten zal de RTX 3060 Ti uitkomen op 17 november, wat nu verschoven is naar 2 december. Verwacht wordt dat de kaart $400 gaat kostenBronnen: MyDrivers, Videocardz.com, Expreview

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.