RTX 3080 met 20GB bevestigd door Gigabyte


Vandaag heeft Gigabyte een aantal nieuwe modellen van de RTX gelekt. Er waren eerdere geruchten over deze specifieke modellen, maar zijn nu bevestigd.

Zo zou het merk onder andere een 20GB versie van de RTX 3080 onthult hebben, waar de standaardversie beschikt over 10GB. Ook zijn er details bekend gemaakt waaruit blijkt dat er een RTX 3060 met 8GB uitkomt en een RTX 3070 met 16GB, forse upgrades dus. Bij elk van de modellen zou een S vermeld zijn, al is het de vraag of dit staat voor Super, TI of een ander type.


Prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekend, al is het erg aannemelijk dat de prijzen een stuk hoger dan het basismodel zullen liggen.

Bron: Videocardz.comOver Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.