RTX A2000 van NVIDIA verschenen: 3328 CUDA-cores en 6GB GDDR6-geheugen


Nadat er eerder vandaag al een nieuwe RTX A-model verscheen, namelijk de RTX A4500, is er nu een wat minder krachtig broertje van deze kaart verschenen: de RTX A2000 12GB. Deze compactere grafische kaart is bedoelt voor workstations, en wordt ook geleverd met low-profile bracket voor smallere systemen. Op het moment is een model van de RTX A2000 al verkrijgbaar, al beschikt deze over 6GB GDDR6-geheugen, tegenover 12GB voor de nieuwere versie.

Deze nieuwe RTX A2000 heeft net als zijn voorganger 3328 CUDA-cores, een vermogen van 70W (TDP) en een boostclock tot 1200MHz. Qua I/O’s zijn er vier mini-DisplayPort 1.4a-poorten aanwezig, waar NVIDIA ook vier mini-DP naar DP-adapters levert. Qua specificaties is de vernieuwde RTX A2000 verder gelijk aan de bestaande versie, enkel de hoeveelheid grafisch geheugen verschilt.

Wanneer en of deze kaart voor consumenten verkrijgbaar komt is nog niet bekend. Ook prijzen moeten nog bekend gemaakt worden.Bronnen: PNY, WCCFTech

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments