RX 6800 XT en RTX 3070 samen op foto


Op een aantal afbeeldingen zijn een tweetal nieuwe videokaarten van AMD en NVIDIA samen te zien. Deze kaarten zijn allebei van de nieuwste generatie.

In deze afbeeldingen wordt een dual-fan model van de GeForce RTX 3070 naast een RX 6800 XT welke hoogstwaarschijnlijk door Sapphire geproduceerd wordt. Verder is te zien dat beide kaarten ongeveer hetzelfde formaat hebben, maar dat de RX 6800 XT beschikking heeft over 2x 8-pin connector waarde RTX 3070 het doet met 1x 8-pin.

Verder zijn deze kaarten die op de afbeeldingen te zien zijn speciale modellen die Lenovo voor pre-built systemen gaat gebruiken, waarbij de kaarten een redelijk standaard en neutraal uiterlijk hebben.NVIDIA’s nieuwe GeForce RTX 3070 is nu al een tijdje verkrijgbaar, maar is praktisch gezien nergens meer op voorraad tegen 2021. AMD’s RX 6800 XT-videokaart zal vanaf 18 november verkrijgbaar komen.Bronnen: WolStame (via Videocardz.com)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.