Sabrent brengt docking station uit met plaats voor vier M.2 SSD’s


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sabrent

Met het nieuwe Sabrent 4-Bay USB Type-C Docking Station kan je maximaal vier externe SSD’s of kaartlezers aansluiten. Sluit de voeding van het station aan en sluit de meegeleverde Type-C naar Type-C-kabel aan van het station naar je hostcomputer en klaar is kees! Werkt met Windows-, macOS- en Linux-systemen.

Elke schijf of poort heeft zijn eigen voedingsstatus-LED en is afzonderlijk toegankelijk voor het systeem. De verbinding maakt een overdrachtsbandbreedte tot 10 Gbps mogelijk en de voeding zorgt er bovendien voor dat je niet wordt beperkt door stroombeperkingen van de hostpoort. Je verbinding is altijd betrouwbaar en snel.

Ingestoken apparaten en schijven blijven zelfs bij langdurig gebruik koel dankzij de aan de bovenzijde gemonteerde ventilator. Deze ventilator kan worden in- of uitgeschakeld via een speciale knop met een LED om de stroomstatus aan te geven. Het station heeft ook een eigen knop en LED voor bediening en om de stroomstatus duidelijk aan te tonen.

USB-connectiviteit wordt optimaal geleverd via USB 3.2 Gen 2×1. Oudere poorten worden ondersteund door achterwaartse compatibiliteit, maar de snelheid is afhankelijk van de poort en de hardware. De meegeleverde voeding heeft ondersteuning voor 100-240V AC-ingang.

De Sabrent 4-Bay extern SSD-dockingstation (DS-4BNE) is verkrijgbaar vanaf ongeveer 100 euro.Bronnen: Sabrent

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.