Sabrent introduceert nieuwe USB Type-C Flat Docking Station


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sabrent

Het USB Type-C Flat Docking Station (DS-UFNC) is ontworpen voor een gereedschapsloze installatie met twee schijven. Het ondersteunt een M.2 PCIe NVMe SSD en een 2,5″/3,5″ SATA SSD/HDD in single- of dual-drive-modus voor gegevensoverdracht en offline klonen met LED-indicatoren. De M.2-schijf wordt tijdens gebruik koel gehouden om throttling te voorkomen met een geïntegreerd M.2-koellichaam en een thermisch kussen.

De meegeleverde voedingsadapter verbetert de betrouwbaarheid tijdens gebruik met 3,5-inch HDD’s en krachtige SSD’s. Overdrachten zijn mogelijk via een 10Gbps (USB 3.2 Gen 2) achterwaarts compatibele interface. Type-C/Type-A naar Type-C USB-kabels worden meegeleverd om met een breed scala aan apparaten te werken, en het dockingstation is ontworpen voor Windows- en macOS-machines. SSD’s worden volledig ondersteund met TRIM en UASP voor de beste prestaties en betrouwbaarheid.

Het USB Type-C Flat Docking Station (DS-UFNC) zal binnenkort beschikbaar zijn voor een nog onbekende prijs.Bronnen: Sabrent

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.