Sabrent lanceert compacte 2230 NVMe 4.0-SSD


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sabrent

Sabrent heeft de Rocker 2230 aangekondigd. De Sabrent Rocket 2230 combineert nieuwe technologie met een kleine vormfactor. Of je nu een Steam Deck, een Microsoft Surface, een ultrabook, NUC of zelfs een compacte HTPC bezit, deze schijf kan je ervaring versnellen zonder overmatige hitte of stroomverbruik.

De Rocket 2230 wordt gelanceerd met maximaal 1 TB in een enkelzijdige vormfactor, zodat hij compatibel is met al je apparaten en toch voldoende ruimte biedt. Hij gebruikt een nieuwe Gen4 NVMe SSD-controller die snelheden tot 5GBps kan bereiken en tot 800.000 IOPS kan pushen.

Laat je niet voor de gek houden door het kleine formaat: de Rocket 2230 is een zeer snelle schijf. Het biedt Gen4 NVMe-prestaties in een kleine vormfactor. Bereik tot 5GBps en push tot 800K IOPS met soepele responsiviteit. Het is ook backwards compatibel met Gen3- en Gen2 PCIe-slots met verminderde bandbreedte, maar met behoud van uitstekende latentie. De Rocket 2230 is voorzien van de nieuwe PCIe 4.0 NVMe SSD-controller met 3D TLC.

Onze retaildrive wordt geleverd met een volledige garantie voor volledige ondersteuning. Deze schijf wordt ook ondersteund met eventuele noodzakelijke firmware-updates, waardoor toekomstige compatibiliteit wordt gegarandeerd.

De Rocket 2230 is vanaf vandaag verkrijgbaar in 256GB ($50), 512GB ($90) en 1TB ($150).Bronnen: Sabrent

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.