Sabrent onthuld dockingstation voor Steam Deck


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sabrent

Het nieuwe USB Type-C 6-poorts dockingstation van Sabrent met Power Delivery (DS-SD6P) is een betaalbare en gebruiksvriendelijke alles-in-één dockingoplossing voor je Steam Deck en andere USB-C-apparaten. Voer uit naar 4K met de HDMI-poort en voeg accessoires toe met meerdere USB-poorten, terwijl je je primaire apparaat oplaadt.

Het Sabrent USB Type-C 6-poorts dockingstation met stroomvoorziening (DS-SD6P) is een nieuwe oplossing voor het docken, opladen en uitbreiden van de Steam Deck en andere USB-C-apparaten zoals iPads, tablets, telefoons en meer. Het primaire apparaat kan tot 95 W worden opgeladen via PD3.0 met één USB Type-C-poort voor stroominvoer. Een tweede Type-C-poort is vrij gelaten om apparaten aan te sluiten, zoals extra externe opslag.

Drie extra USB Type-A-poorten aan de zijkanten van het dock zijn bedoeld voor het toevoegen van apparaten zoals toetsenborden, muizen, USB-audioapparaten, Ethernet-adapters en meer. De achterkant bevat USB-C- en HDMI-poorten, inclusief een geïntegreerde USB-C-kabel voor het aansluiten van een gedockt apparaat. Deze dock is ontworpen om minimalistisch maar stevig te zijn – het zal je werkruimte niet rommelig maken. Het is compatibel met een reeks besturingssystemen en apparaten.

Deze dock bevat 3x USB Type-A en 2x USB Type-C poorten voor stroomvoorziening (PD3.0) en extra apparaten. Eén Type-C-poort wordt gebruikt om stroom in te voeren voor opladen, terwijl de andere bedoeld is voor apparaten zoals extra externe opslag. Met de Type-A-poorten kan je toetsenborden, muizen en meer toevoegen.

Een enkele HDMI 2.0-poort met HDCP 1.4-ondersteuning stelt je in staat om tot 4K/60Hz uit te voeren op een secundair beeldscherm. Speel games op het grote scherm of krijg gewoon meer werkruimte voor je deck en andere apparaten met ondersteuning voor DisplayPort Alternate Mode (DP Alt).

Dit dockingstation heeft een minimalistisch design, zodat het niet in de weg staat. De stevige, antislip basis zorgt ervoor dat hij goed op zijn plek blijft staan.Bronnen: Sabrent

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.